Na jaren vloekende kleuren bij Jumbo kan het wel: een pracht van een Bianchi bij Mitchelton

Huh? Een Bianchi hóéft dus niet per se celeste te zijn?

bianchi jumbo-visma
  • Afbeelding van Mitchelton-Scott Mitchelton-Scott

Jarenlang was het eigenlijk geen gezicht als we heel eerlijk moeten zijn: zo'n - op zichzelf heel fraaie - celeste Bianchi onder het geelzwarte tenue van Jumbo. Maar na een stoelendans, of beter gezegd: een racefietsdans, is alles anders in 2021. Jumbo-Visma rijdt komend seizoen op Cervélo (deze fraaie fiets) en Mitchelton krijgt Bianchi-fietsen.

En wat voor Bianchi-fietsen! De renners en het management van Jumbo-Visma zullen wel even hun wenkbrauwen fronsen als ze de nieuwe Oltre XR4 in custom made kleuren zien. Het kán dus wel. Het celeste is niet heilig voor de Italiaanse fietsenbouwer. Op het oog past deze fiets poerfect bij het tenue van... BORA-hansgrohe - maar Mitchelton zal komend seizoen ook wel rondrijden in een tenue met ongeveer deze kleurstelling.

Wat verder opvalt is dat de Bianchi op de foto over schijfremmen beschikt, terwijl de Bianchi's van Jumbo-Visma nog velgremmen hadden (overigens hebben de nieuwe Cervelo's van Jumbo-Visma ook schijfremmen.) Maar dat is allemaal techniek; aanschouw hieronder eerst die prachtige fiets:

Materiaal
  • Bianchi