Tom Dumoulin verzweeg zitvlakblessure tijdens Tour: 'Werd doodmoe van blessureverhalen'

Tom Dumoulin kampte tijdens de Tour de France met een pittige zitvlakblessure, zo bleek uit de NOS-documentaire Code Geel. De Limburger hield dat bewust stil. Hij vertelt nu waarom hij dat deed.
Tom Dumoulin verzweeg zitvlakblessure tijdens Tour: 'Werd doodmoe van blessureverhalen'

De zitvlakblessure zorgde ervoor dat Dumoulin in het begin van de Tour niet zijn beste niveau haalde. "Ik zit met zoveel pijn op de fiets. Dit kan zo niet langer", zei een huilende Dumoulin na afloop van de achtste etappe, met finish op de Peyresourde. "Ik zit zo verkrampt op m'n fiets. Ik heb overal pijn."

Hij ging maar op kop rammen, zoals hij het zelf noemde: "Ik zit met zoveel pijn op de fiets. Dit kan zo niet langer", zegt een huilende Dumoulin na afloop van die bewuste etappe in de teambus. "Ik zit zo verkrampt op m'n fiets. Ik heb overal pijn."

'Werd er doodmoe van'

"Afgelopen Tour had ik dus weer een blessure en ik had er geen zin in dat dat weer het nieuws ging beheersen", zegt de Limburger vandaag in een gesprek met de NOS. "En we waren als ploeg ook met heel andere dingen bezig, we waren bezig met het winnen van de Tour en niet met mijn zitvlakblessure. "Ik had geen zin om elke dag vragen over de ontsteking te beantwoorden. Dat leidt alleen maar af."

Dumoulin voegde er nog aan toe dat hij het niet fijn vond om de documentaire terug te kijken. "De eerste helft van de Tour was gewoon niet leuk voor mij persoonlijk en dat zie je in de documentaire terug."

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws