Mathieu van der Poel blijft winnen, ook de sterkste in Gullegem: 'Heb een leuke middag gehad'

Nu op naar een hattrick voor Van der Poel? Hij blikt zelf alvast vooruit.
mathieu van der poel

Er ging nog geen dag voorbij in 2021 waarop Mathieu van der Poel géén cross won. Oké, het jaar is pas twee dagen oud, maar MVDP was na de nieuwjaarscross in Baal ook de sterkste in Gullegem (geen klassementscross). Wout van Aert - en veel andere Vlaamse toppers - waren er niet bij, maar toch had Van der Poel in Tom Pidcock nog even een geduchte concurrent.

De wereldkampioen keek in de eerste ronde even de kat uit de boom en maakte een paar foutjes, maar al bij het begin van de derde ronde was hij op stoom en koos het hazepad. In eerste instantie kon niemand volgen, maar Pidcock kwam naar verloop van tijd knap terug. De remonte was alleen van korte duur; Van der Poel schakelde weer een tandje bij en nam weer afstand van de Brit.

Voor Van der Poel (en ook voor Pidcock) maakt Gullegem deel uit van een drieluik. Morgen verschijnen ze aan de start in de wereldbekercross in het Zeeuwse Hulst. "Het is de eerste keer ooit dat ik drie crossen op een rij doe, dus ik ben benieuwd hoe dat gaat. Daarna ga ik op trainingsstage naar Spanje, als het goed is. Ik merk toch dat de conditie in het begin van deze drukke periode beter was, dus wat duurtraining komt wel gelegen."

In Gullegem had Van der Poel zich prima vermaakt. "Ik heb een leuke middag gehad. Het was best een lastig rondje dat technisch was geworden omdat het gras er wat wat afgereden. Ik liet Pidcock zeker niet bewust terugkomen, maar gelukkig was de tweede poging de goede."

Laatste nieuws