Wout van Aert over komst 'Fonske': 'Van Aertjes nogal eigenwijs, zal komen wanneer hij wil'

De Belg over zijn aanstaande vaderschap en wat de impact daarvan is op z'n crossseizoen.
wout van aert

Waar Mathieu van der Poel kampt met problemen rond een trainingsstage in Spanje, daar heeft Wout van Aert met 'problemen' van een heel andere orde te kampen. Problemen staat in de vorige zin niet voor niks tussen aanhalingstekens, want de geboorte van z'n eerste kindje is natuurlijk allesbehalve een probleem.

Maar toch heeft de komst van Fonske, zoals Van Aert en zijn vrouw Sarah de foetus noemen zolang hij nog in de buik zit, wél impact op de planning van het crossseizoen van Van Aert. De Belg zegt tegen de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws dat hij het allemaal gewoon op zich af laat komen; hij heeft er toch geen invloed op.

"De cross van gisteren in Hulst was een symbolisch eindpunt. We zien wel nu. De natuur beslist over een exact tijdstip. Ik heb geen idee hoe snel het gaat. Ik zal er geen vat op hebben. Van Aertjes zijn nogal eigenwijs, dus hij zal komen wanneer hij daar zin in heeft."

De vraag of Van Aert het Belgisch kampioenschap van komend weekend laat schieten als hij vlak voor de race wordt gebeld dat z'n vrouw aan het bevallen is, lacht hij weg: "Haha, smerige vraag.."

Update: inmiddels heeft Fonske z'n eigen willetje laten gelden en is hij ter wereld gekomen als Georges van Aert..

  • Wout van Aert

Laatste nieuws