'Sunweb liet Matthews openingsweekend niet rijden omdat hij huiswerk vergat'

Het vroegtijdig vertrek van Marc Hirschi bij Team DSM beheerste deze week het wielernieuws. Het is niet de eerste keer dat een van de kopmannen vertrekt bij de ploeg van Iwan Spekenbrink. Michael Matthews ging hem deze winter voor.

'Sunweb liet Matthews openingsweekend niet rijden omdat hij huiswerk vergat'
  • Team DSM Team DSM
  • Michael Matthews Michael Matthews

Het Nieuwsblad geeft een beetje inzicht in het vertrek van zowel Hirschi als Matthews. Volgens de Belgische krant is het vertrek van Hirschi bij Team DSM te wijten aan 'ethische redenen'. Een ruim begrip. De krant noemt het voorval rond Michael Storer, die van trainingskamp werd gestuurd omdat hij de teambubbel had doorbroken. De Australiër ging zonder toestemming een flacon shampoo kopen.

Protocollen en regels zijn belangrijk bij de ploeg en dat ondervond Michael Matthews vorig jaar. De kopman werd niet geselecteerd voor Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, omdat hij zijn huiswerk niet had gemaakt weet Het Nieuwsblad. "Het bestaan van profrenners wordt bij de Duits-Nederlandse formatie gezien als een job, inclusief huiswerk. Zo moeten renners soms een parcours van een wedstrijd voorbereiden of een wedstrijdtactiek op punt zetten", tekenen onze Belgische collega's op. Matthews deed dat naar verluidt niet en werd daarom niet opgesteld in het openingsweekend. Later in het jaar mocht hij de Tour ook niet rijden, wat de facto de aankondiging van zijn vertrek bleek te zijn.

Nieuws
  • Cor Vos