Shimano verlengt sponsoring Team Jumbo-Visma

Shimano blijft voorlopig de fietsen van Jumbo-Visma voorzien van onderdelen. Het Japanse bedrijf heeft haar sponsoring met de ploeg verlengd en voorziet ook het vrouwenteam en het development team van materiaal.

Shimano verlengt sponsoring Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

Al 25 jaar werken beide partijen samen. Toen in 1996 de Rabobank wielerploeg werd opgericht, was Shimano onderdelenleverancier. Toen nog met de Dura Ace 7700 groep; 9 tandjes achter, kabels die buitenom liepen, mechanisch schakelen en velgremmen. Een wereld van verschil met 2021. Tegenwoordig rijdt zowel het heren- als het damesteam met de nieuwste Dura Ace (R9100) groep. Achteraan zien we 11 tandjes, schakelen gaat elektronisch en alle fietsen zijn voorzien van schijfremmen. Het developmentteam gaat trouwens met de Ultegra (R8000) aandrijflijn, remmen en pedalen rijden.

Naast de Shimano-componenten zullen alle renners en rensters van Team Jumbo-Visma met Lazer helmen rijden en in wegraces worden Shimano's S-PHYRE schoenen gedragen. Voor het veldrijden is er een offroadversie van de schoen beschikbaar. Tot slot gebruiken de heren de Dura Ace R9100P vermogensmeter. Deze is in het crankset geïntegreerd.

"Ik ben enorm trots en dankbaar dat we onze langstlopende samenwerking voortzetten en zelfs kunnen uitbreiden naar onze nieuwe dameswielerploeg", zegt Richard Plugge. "Kwaliteit staat bij ons voorop en we weten dat dat ook heel belangrijk is voor Shimano. Samen verder bouwen dankzij de vele innovaties die we door de jaren heen hebben ontwikkeld, dat is kenmerkend voor onze samenwerking. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog veel meer successen behalen met de Shimano-producten."

De P5 tijdritfiets. De S5 aerofiets. De R5 klimfiets.
Materiaal
  • Jumbo-Visma | Bram Berkien