🎥 Uit de oude doos: Mathieu van der Poel wint dikkebandenrace in 2003 (en ontvangt beker van Michael Boogerd en Erik Dekker)

Een weekend zonder Mathieu van der Poel konden we niet laten gebeuren. Daarom hebben we een heerlijk oud filmpje opgezocht van een heel jonge Mathieu, die dan al keihard gaat..

jonge mathieu van der poel
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

We moeten het na het glorieuze weekend van vorige week even doen zonder Mathieu van der Poel. Maar niet getreurd, want hij is snel terug op de weg in de Strade Bianche én we zijn op zoek gegaan in het grote archief van YouTube.

Daar vonden dit mooie filmpje waarin een jonge Mathieu (hij is een jaar of 7) iedereen de achterkant van z'n dikke banden laat zien in een dikkebandenrace.

Vanaf 1.36 zie je 'm rijden in het filmpje (z'n stijl is al wel enigszins te herkennen, zo rijdt-ie nu ook nog wel 's door de modder). Even later zie je een start die erg doet denken aan een crossstart.

Vader Adrie is ook nog even te zien en de beker ontvangt Mathieu uit handen van Michael Boogerd en Erik Dekker. En horen we de speaker ook de naam van Lennard Hofstede omroepen? Jazeker.. Mooi filmpje!

Mathieu op dunne bandjes zien we dus weer terug in koers op zaterdag 4 maart in de Strade Bianche. Daarna zal hij in Italië blijven om de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo te betwisten. Ook Wout van Aert rijdt dat programma, dus spektakel gegarandeerd!

Beeld: YouTube/Rabobank

Pelotonpraat
  • YouTube/Rabobank