Wilco Kelderman weer de klos: dit is de pech die hem de afgelopen jaren achtervolgde

In 2020 bleef hem een blessure bespaard, maar in het is nog maar net 2021 of het is alweer raak - en op wat voor nare manier ook!
wilco kelderman

Gisteravond werd de wielerwereld opgeschrikt door een vervelend bericht vanuit het trainingskamp van BORA-hansgrohe. Ide Schelling was de eerste die er melding van maakte op Strava. De jonge Nederlander deelde bij zijn rit van die dag de tekst dat enkele ploeggenoten waren aangereden door een auto. Schelling zelf was er niet bij; hij had het laatste halfuurtje van de rit aan zich voorbij laten gaan.

Al snel bevestigde BORA-hansgrohe het incident en meldde het dat er drie renners naar het ziekenhuis waren vervoerd. Uiteraard en helaas was aanwinst Wilco Kelderman één van de pechvogels. Net als Rüdiger Selig heeft hij een hersenschudding opgelopen. De aard van de kwetsuren van Schillinger zijn nog niet bekend.

De uiteraard in de vorige alinea slaat op de pech die Kelderman de laatste jaren achtervolgt. In 2020 bleef hij ervan bespaard - en plots deed hij mee voor de eindzege in de Giro; bevestiging van zijn talent als hij een ongestoorde voorbereiding kent.. - maar in de drie jaren ervoor was het telkens raak.

UPDATE: Naast een hersenschudding heeft Kelderman ook een wervel gebroken.

2017: Kelderman breekt twee keer z'n vinger

In de Strade Bianche brak Wilco Kelderman een vinger, waardoor hij er vier weken uitlag en onder meer de Tirreno-Adriatico miste. Twee maanden later brak Kelderman opnieuw dezelfde vinger in de Giro die Tom Dumoulin zou winnen. Hij kwam ongelukkig ten val toen hij met zijn stuur bleef haken in een stilstaande motard.

2018: Kelderman breekt sleutelbeen

Waar hij in 2017 de Tirreno nog aan zich voorbij moest laten gaan, wordt hij 'm in dit jaar juist noodlottig. Bij een val in de vijfde etappe - Kelderman verdedigde een derde plek in het algemeen klassement - breekt hij z'n rechtersleutelbeen. Omdat de toenmalig Sunweb-renner dat sleutelbeen al eerder had gebroken en er een plaatje zat die die breuk bij elkaar houdt, zijn er complicaties. Kelderman ligt er zes weken uit.

2019: Kelderman breekt weer een sleutelbeen, maar ook nog eens een nekwervel

Pechvogel Kelderman komt hard ten val in de Ronde van Catalonië als hij wegglijdt bij de voorbereiding van de sprint voor Michael Matthews. De gevolgen zijn niet mals: een gebroken sleutelbeen, ditmaal z'n linker, en een gebroken nekwervel. Kelderman ligt er tien weken uit, maar wordt daarna ook nog geplaagd door de naweeën van de blessure. Pas in 2020, na de lockdown, is hij er weer helemaal. Nu, in 2021 ligt hij er dus weer uit met een hersenschudding. Sterkte, Wilco!

  • Wilco Kelderman

Laatste nieuws