Remco Evenepoel nog eens drie weken langer van de fiets: 'Niet nog eens zelfde fout maken' 

Een domper voor de jonge Belg, maar Patrick Lefevere wil geen enkel risico nemen.

remco evenepoel
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Het bericht kwam vorige week als een verrassing: Remco Evenepoel meldde in de online perspresentatie van zijn ploeg dat hij al een paar weken niet op zijn fiets zat vanwege naweeën van de blessures die hij overhield aan zijn zware valpartij in de Ronde van Lombardije.

Aan die periode zonder fiets worden nu sowieso nog drie weken vastgeplakt, meldt Deceuninck-QuickStep-manager Patrick Lefevere aan Sporza. "Het ging ook bijna té goed", zegt hij over de eerder nog florissant verlopende revalidatie van zijn poulain. "Maar blijkbaar is de aangroei van het bot toch niet zo snel gegaan als iedereen dacht. Remco heeft er niks over gezegd omdat hij dacht dat de pijn op de fiets bij zijn revalidatie hoorde."

Dat is zeker niet het geval, en daarom wil Lefevere nu geen enkel risico nemen. "Het komt hard aan bij Remco zelf, maar drie weken extra rust zullen een carrière niet in het gedrang brengen. Het is wrang voor 'm. Hij ziet op stage iedereen weggaan om te trainen - zelfs Fabio Jakobsen - en hij blijft achter bij het zwembad."

Of de seizoensplanning van Evenepoel in gevaar komt, weet Lefevere niet. "Hij zou de Giro rijden en dat plan ligt er nog steeds. Als hij over drie weken weer kan fietsen, heeft hij nog drie maanden tot de start. Die voorbereidingsperiode is kort, maar het kan. Er ligt nog niet echt een plan B. Hij zou ook de Giro nog kunnen rijden, maar dan met wat minder hoge verwachtingen", wil de manager nog niet al te ver op de zaken vooruitlopen.

Nieuws
  • Cor Vos