De enige woorden die er écht toe doen, André Greipel: 'Wat een voorrecht om te mogen fietsen!' 

De Duitser weet met al z'n ervaring de juiste woorden te vinden om het wielerseizoen in perspectief te zetten.
andre greipel

André Greipel begint aan z'n zeventiende seizoen als prof. Al die andere seizoenen begonnen met het vooraf uitspreken van doelen en subdoelen in de praatjes met de pers op het wintertrainingskamp. Waar ga ik rijden, waar wil ik top zijn en hoe ga ik dat bereiken... We kennen het allemaal.

Ook dit jaar zei Greipel dat wel - hij gaat naar de Giro - maar de kern van z'n verhaal was met het rare seizoen 2020 achter de rug en een opnieuw apart seizoen 2021 voor de boeg iets anders. Op de website Cyclingnews vertelt hij dat wielrenners moeten beseffen hoeveel privileges ze hebben.

"Dat wij mogen reizen, hier op trainingskamp zijn in Spanje, is een groot voorrecht en dat moeten wielrenners beseffen. Ik merk ook wel dat dat besef er is bij de renners die hier zijn. Daarom is mijn hoofddoel voor dit seizoen ook simpelweg genieten van de kinderdroom die ik nog steeds mag beleven: professioneel wielrenner zijn."

De 38-jarige Duitser die ook dit jaar weer bij Israel Start-Up Nation rijdt, vervolgt z'n belangrijke levensles. "Mijn bucketlist voor 2021 is er gewoon heel erg van genieten dat we dit mogen doen. Gewoon een profwielrenner zijn bij een team vol ambities is al fantastisch!"

  • André Greipel

Laatste nieuws