Dylan Groenewegen kreeg strop voor kind naar zijn huis gestuurd en had politiebewaking

We wisten dat er bedreigingen waren, maar dat het zo heftig was...
dylan groenewegen

Dat Dylan Groenewegen op social media voor van alles en nog wat is uitgemaakt en ook doodsbedreigingen ontving na zijn rol in de crash van Fabio Jakobsen was al bekend. Maar ook in het 'echte' leven kreeg de sprinter van Jumbo-Visma de volle laag, zo vertelt hij aan Raymond Kerckhoffs in een interview voor het blad Helden.

"Een paar dagen na de crash werden de bedreigingen zo concreet en ernstig dat we de politie hebben ingeschakeld. De dagen en weken erna heeft de politie steeds bij ons huis gesurveilleerd. We konden niet meer spontaan de deur uit. Steeds als ik naar buiten wilde, stond er een agent aan mijn zijde zodat er niks kon gebeuren."

Om een beeld te geven van de ranzigheid die hij ontving, geeft Groenewegen een inkijkje in de post die hij ontving. "Er zat een keer een handgeschreven brief waarin zelfs een strop zat waar we ons kind later aan op konden hangen. Als je dat leest en dat touw ziet, schrik je enorm. Dat was voor mij het moment dat het zo niet verder kon. De politie schoot onmiddellijk in actie na het zien van die brieven."

Groenewegen en z'n vrouw beleefden de periode als zeer angstig. "Het raakte me enorm. In wat voor zieke wereld leef?, vroeg ik me af. Er spoken de meest gekke dingen door je hoofd. We hebben een alarm op ons huis en juist in die periode viel dat uit. Later hebben we ook een keer vals alarm gehad. Dan schrik je je ook rot."

Laatste nieuws