Stybar vertelt uitgebreid over trainingsritjes met Van der Poel: 'Het ging hard, heel hard' 

De Tsjech over hongerkloppen, koffiebroodjes en rustig babbelend 40 per uur rijden met Van der Poel.
stybar van der poel

De NOS sprak via een videoverbinding uitgebreid met Zdenek Stybar, die eerder deze week toch wel verrassend bekendmaakte aan het WK veldrijden in Oostende mee te doen. Uiteraard komt hij daar Mathieu van der Poel tegen.

En dat is niet voor het eerst. Want tijdens de eerste lockdown zaten de twee veel samen op de fiets voor trainingsrondjes. Je kon in België alleen trainen in tweetallen en zo vonden de twee elkaar voor talloze ritjes door het Vlaamse land. Stybar kan er kostelijk over vertellen.

"We reden vaak hard, heel hard. Het was heel plezant. Als ik een trainingsblok moest doen van mijn ploeg kroop hij in mijn wiel en andersom ook. Verder reden we naast elkaar en babbelden we over van alles en nog wat. Maar pas op hè, want het ging dan wel 40 per uur..."

Onderweg stopten de twee ook weleens voor een koffiebroodje bij de bakker, al kwam die stop soms net iets te laat voor Van der Poel. "We zaten meestal lachend op de fiets hoor, maar soms was het even een half uurtje stil. Op een gegeven moment zei Mathieu dan: 'hoe lang is het nog naar de bakker?' Hongerklop, haha."

Zo'n stop was ook welkom, want de twee reden regelmatig ritten van 200 kilometer. "Maar dan zag Mathieu bij thuiskomst dat iemand anders een rit van 250 kilkometer op Strava had gezet en zei hij: 'eigenlijk trainen we helemaal niet zo hard.'" Dat deed Van der Poel op den duur wel. Te hard zelfs, zo concludeerde hij later, toen het in augustus nog even niet zo wilde vlotten. "In die tijd heb ik hem wel geappt en zei ik: 'Lefevere heeft mij betaald om jou kapot te rijden'. Dat was uiteraard met een knipoog bedoeld", aldus de 35-jarige Stybie.

Over het komende WK veldrijden heeft de goedlachse Tsjech tot slot ook nog wel een voorspelling met een knipoog in huis: "Ik geef Mathieu 50 procent kans, Wout 49 procent en mezelf 1 procent..."

Laatste nieuws