Stybar: 'Mathieu en Wout rijden in een andere categorie'

Drievoudig wereldkampioen Zdenek Stybar kwam vandaag op het WK veldrijden niet verder dan een 18e plek. Ondanks dat de Tsjech gehinderd werd vlak na de start heeft hij genoten. Hij had ook mooie woorden voor Van der Poel en Van Aert.

Stybar: 'Mathieu en Wout rijden in een andere categorie'
  • Zdenek Stybar Zdenek Stybar
  • Wout van Aert Wout van Aert
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Stybar moest helemaal van de laatste rij starten en ondanks een goede start kwam hij op het eerste bruggetje in het gedrang terecht. "Ik vond dat ik een goede start had", vertelde de Tsjech na afloop op Sporza. "Ik denk dat ik zo'n 30 man gepasseerd ben in de eerste 300 meter. Op de eerste brug moest ik voet aan de grond zetten en daardoor raakte ik net niet over de brug. Dat kostte me weer meer dan 10 plaatsen."

"Ik heb de rest van de koers met Tim Merlier gereden en in het laatste kwartier maakte ik heel veel fouten. Het was echt afzien. Daar heb ik die medaille verloren", lacht hij.

Het was voor het eerst sinds jaren dat de drievoudig wereldkampioen weer een WK reed. "Een WK is altijd heel speciaal. Ik heb er erg mooie herinneringen aan en die kwamen de afgelopen week weer terug. Dat was een mooi gevoel natuurlijk. Ik rijd vandaag niet dezelfde resultaten als toen, maar het was wel een goede training voor me. Een inspanning als deze kun je op een training nooit simuleren en dit is ook leuker om te doen. Hopelijk is dit niet mijn laatste WK. Ik vond het jammer dat er geen supporters waren.

Voor de nummers één en twee heeft de goedgemutste Tsjech lovende woorden. "Wout en Mathieu rijden in een andere categorie. Ook op de weg rijden ze harder dan de rest."

Cyclocross
  • Cor Vos