Egan Bernal: 'Mijn linkerbeen is 1,7 centimeter langer dan mijn rechterbeen'

De Colombiaan vertelt over z'n rugblessure.
egan bernal

Egan Bernal is terug in koers. We zagen 'm al in de Ster van Bessèges en nu rijdt hij namens INEOS Grenadiers ook in de Tour de la Provence. Zonder slag of stoot ging dat niet, want de rugblessure die de Colombiaan in de Tour deed opgeven was een stuk ernstiger dan verwacht. Al kwam het ook niet als een enorme verrassing.

"Eigenlijk fiets ik al zolang ik me kan herinneren met rugpijn", vertelt Bernal tegen Cyclingnews. "Maar in de Tour was het veel heviger dan normaal. Daarom hebben we tests laten doen in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje. De uitkomst was dat mijn linkerbeen 1,7 centimeter langer is dan mijn rechterbeen. Dat wist ik al, maar het zorgt dus voor een verkromming in mijn wervelkolom, waardoor er een zenuw in de knel kwam te zitten."

Een lang revalidatieproces volgde afgelopen winter. 5 maanden was de nog altijd maar 24-jarige Bernal bezig met revalideren. Door specifieke oefeningen in de fitnessruimte werkte hij aan z'n rugprobleem. "Het idee is dat ik door die oefeningen weer pijnvrij kan fietsen en ik me weer wielrenner kan voelen."

In de Ster van Bessèges ging dat heel aardig; Bernal zat een keer mee in de vlucht van de dag. In de Tour de la Provence rijdt hij in dienst van de z'n landgenoot Ivan Sosa. In de aankomst met het sprintje bergop lijkt het wel redelijk goed te zitten, want daarin werd hij twaalfde, vlak achter z'n landgenoot en Bauke Mollema. Maar het belangrijkste: Egan Bernal is weer wielrenner.

  • Egan Bernal

Laatste nieuws