Wereldkampioen Julian Alaphilippe: 'Heel blij met hoe ik me op de Ventoux voelde' 

De renner van Deceuninck-Quickstep blikt terug op de Tour de la Provence en kijkt vooruit naar z'n voorjaar.
julian alaphilippe

Op de flanken van de Mont Ventoux was Julian Alaphilippe tussen de rasklimmers een van de sterksten afgelopen zaterdag. Hij sloot een dag later de Tour de la Provence af met een tweede plaats in het algemeen klassement, 18 seconden achter winnaar Ivan Sosa. Maar veel belangrijker was het gevoel dat de wereldkampioen overhield aan de vierdaagse etappekoers.

"Ik ben al blij met mijn vorm op het moment en ook met de prestaties van de ploeg", doelde Alaphilippe op de website van Cyclisme Actu op de twee etappezeges van zijn ploeggenoot Davide Ballerini. "Voor mezelf was ik vooral tevreden met mijn prestatie op de Ventoux. Ik voelde me daar erg goed."

Winnen was een brug te ver, maar dat gaat niet lang meer duren volgens de Fransman. "Die prestatie op de Ventoux belooft veel voor de toekomst. Ik begin in de Omloop Het Nieuwsblad echt aan m'n voorjaar en dat zal pas stoppen na Luik-Bastenaken-Luik. Een druk programma dus, maar het zijn allemaal wedstrijden die ik leuk vind en graag wil rijden. Alles wat nu volgt, is heel belangrijk. Ik ben niet ver van winnen."

  • Julian Alaphilippe

Laatste nieuws