Bond keurt kampioenstrui George Bennett af: 'Het was zo'n cool shirt'

Na bijna 10 jaar proberen werd George Bennett eindelijk nationaal kampioen van zijn land. Het ontwerp dat de Nieuw-Zeelander samen met zijn team had bedacht werd door de nationale bond afgekeurd.
Bond keurt kampioenstrui George Bennett af: 'Het was zo'n cool shirt'

In de Social Distance Podcast vertelt Bennett dat zijn team Jumbo-Visma samen met kledingleverancier Agu een shirt had ontworpen, dat de renner vervolgens zelf samen met zijn vrouw nog een beetje had aangepast. Het werd een zwart shirt, met zilveren varen. "Ik mailde de bond het ontwerp en vertelde dat ik erg trots was op het ontwerp", vertelt Bennet. "Zij vonden het maar niets. Het was zwart met een zilveren varen en bond was bang dat het teveel op het tricot van de nationale ploeg zou gaan lijken. Ik vroeg me af: 'Hoezo? In het geval de nationale ploeg in de Giro gaat rijden?'"

"We gingen ermee naar de UCI, maar de Nieuw-Zeelandse bond vertelde dat ze een wit met zwart tenue hebben geregistreerd. Ze hebben het kapotgemaakt en nu eindig ik met... Nouja, het shirt is mooi, maar het is niet super. Het eerste ontwerp was echt super en zag er zo cool uit."

Bennett vertelt dat hij een boete zou krijgen, elke keer wanneer hij het shirt zou dragen. Jumbo-Visma heeft daar ervaring mee, nadat Tom Dumoulin en Tony Martin vorig jaar meerdere keren een boete kregen. Beide renners zijn voormalig wereldkampioen tijdrijden en mogen daarom met regenbogen op hun mouwtjes rijden. Ze kregen echter een boete omdat de regenbogen niet doorliepen over de hele mouw. "In elke tijdrit die ze reden, kregen Tom en Tony een boete van 2.000 Zwitserse Frank, het was belachelijk. Een of andere eikel loopt dus rond om te controleren of die mouwtjes wel goed zijn en of je sokken niet te hoog zijn, terwijl we ondertussen vluchtheuvels in finishstraten moeten ontwijken. De focus ligt op verkeerde zaken."

Tegenover Cyclingnews reageert de CEO van de Nieuw-Zeelandse bond, Jacques Landry. "Het is helaas niet mogelijk en ook niet het juiste proces om de kampioenstrui zo fundamenteel te veranderen, wanneer het jaar al twee maanden onderweg is. Dat gezegd hebbende, we zijn meer dan bereid om een potentiële verandering aan het shirt te bespreken, maar dan moet dat wel op de juiste manier gaan."

Laatste nieuws