Is het een kettingafdruk op een shirtje? Nee, het is de schandalige 'kampioenstrui' van George Bennett bij UAE

De Nieuw-Zeelandse kampioen rijdt nu officieel bij UAE en dat kun je zien aan z'n shirtje. Nou ja, als je heel goed kijkt...

george bennett

Toen George Bennett vorig seizoen kampioen van Nieuw Zeeland werd, ontwierp men bij Jumbo-Visma en kledingsponsor Agu een fraai shirt. Zwart, zoals de All Blacks, het rugbyteam van Nieuw-Zeeland. En ook met een prominente plek voor de zilveren boomvaren, het nationale sportsymbool van de eilandengroep.

Helaas werd het ontwerp afgekeurd door de wielerbond van Nieuw-Zeeland omdat het te veel zou gaan lijken op het shirt waarin de Nieuw-Zeelandse wielerselecties hun wedstrijden afwerkt.

Uiteindelijk ontwierp Jumbo-Visma dus een ander shirt dat er nog steeds wel mocht zijn, maar volgens Bennett was het oude ontwerp zó veel cooler.

Hij zal nu echter nog wel eens met weemoed terugdenken aan het kampioensshirt waarin hij voor Jumbo-Visma reed, want nu Bennett voor UAE doet moet hij het doen met wat als je heeeeeeel goed kijkt nog iets met een kamioenstrui te maken heeft.

Bij de ploeg uit de Emiraten hebben ze een traditie hoog te houden als het gaat om het vernaggelen van kampioenstruien - wat ze de Italiaanse kampioenstrui van Davide Formolo aandeden is heiligschennis.

Die heiligschennis gaat ook wel op voor wat ze die arme boomvaren hebben aangedaan. Die staat nu namelijk op het shirtje van Bennett als een soort kettingafdruk weleens op je been staat na het fietsen, toonde een Twitteraar aan.

Dit shirt is een schande. Idioot hoe de Nieuw-Zeelandse bond het zeer fraaie zwarte shirt met alle ruimte voor de varen heeft afgekeurd en dit gedrocht schijnbaar heeft goedgekeurd...

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Pelotonpraat
  • Instagram George Bennett