Bennett en Brambilla worden geen vrienden: 'Vraag George maar hoe je een wedstrijd verliest'

Het meest opvallende beeld van de twaalfde rit in de Giro was toch wel het gekissebis tussen George Bennett en Gianluca Brambilla. Beide renners weigerden het gat voor elkaar dicht te rijden toen Vendrame en Hamilton bij ze wegsprongen. In de sprint om de derde plek kregen ze het weer met elkaar aan de stok.

Bennett en Brambilla worden geen vrienden: 'Vraag George maar hoe je een wedstrijd verliest'
  • George Bennett George Bennett
  • Gianluca Brambilla Gianluca Brambilla

Brambilla week in die sprint dusdanig van zijn lijn, dat hij werd teruggezet naar de vierde plaats. Na afloop had hij weinig positiefs te melden over de Nieuw-Zeelander. "Vraag George Bennett maar hoe je een wedstrijd moet verliezen", tekent Cyclingnews op. "Soms is het beter om wat wielrennen op tv te kijken, zodat je kunt leren hoe het moet."

Bennett is op zijn beurt ook niet op zijn mondje gevallen. Hij kwam naar de Giro met klassementsambities, maar na een paar mindere dagen mocht hij die al opbergen. Dus probeert hij voor etappewinst te gaan. "Vandaag was een mogelijkheid en het was een beetje gokken voor de winst. Maar ik ben niet degene die alle gaten moet dichtrijden, om vervolgens derde of vierde te worden in de sprint", klonk het gisteren na afloop.

De teleurstelling over het mislopen van een goed klassement heeft hij inmiddels verwerkt. "Het duurde een paar dagen om daar overheen te komen. Nu wil ik gewoon proberen van de wedstrijd te genieten en er het beste uit te halen."