Ambitieuze Terpstra wil uithalen in klassiekers: 'Echt meedoen aan wedstrijden'

Niki Terpstra kende vorig jaar veel pech. De Noord-Hollander ging tijdens een training hard tegen het asfalt en dat had gevolgen voor de klassiekers. In de Ronde van Vlaanderen eindigde hij als laatste. Inmiddels voelt hij zich een stuk beter en kijkt hij vol ambities uit naar het voorjaar.

Ambitieuze Terpstra wil uithalen in klassiekers: 'Echt meedoen aan wedstrijden'
  • Niki Terpstra Niki Terpstra

Terpstra vertelt aan de NOS dat het lang duurde voordat hij weer op niveau was, zowel fysiek als mentaal. In 2018 won hij de Ronde van Vlaanderen nog, vorig jaar werd hij laatste. "Normaal gesproken doe ik daar altijd wel mee voor de prijzen, maar nu was ik pelotonvulling en zelfs dat op het einde niet meer. Dat was wel pittig", vertelt Terpstra, die overigens vertikte om af te stappen. "Ik vind fietsen nog veel te leuk en ik heb nog teveel ambitie om gewoon een beetje mee te fietsen en af te stappen als het even tegenzit."

Over zijn ambities dit voorjaar is hij duidelijk. Terpstra wil weer een rol van betekenis spelen, maar wil daar geen uitslagen aan vastplakken. "Mijn ambitie is in elk geval om weer echt mee te doen aan de wedstrijd. Parijs-Roubaix is dit seizoen het allerbelangrijkst voor mij, maar daardoor is de Omloop niet minder belangrijk. Ik hoop dat ik de vorm al heb, maar dat is nog wel een vraagteken. Als ik de benen heb in de finale, ga ik zo goed mogelijk proberen te finishen natuurlijk."

Mathieu van der Poel

Alpecin-Fenix heeft Mathieu van der Poel niet aangemeld voor Omloop Het Nieuwsblad, maar de kans is natuurlijk levensgroot dat Terpstra Van der Poel tegen gaat komen in andere koersen. "Mathieu is een absolute topper en meteen ook favoriet", vindt Terpstra. "Maar het is ook weer niet zo dat ik mijn wedstrijd op hem afstem. Het is alleen maar mooi voor het fietsen als de beste renners aan de start staan."

Nieuws
  • Cor Vos