Julian Alaphilippe heeft zin in de Omloop, maar: 'Ik ben niet de favoriet'

Julian Alaphilippe kijkt uit naar zijn debuut in de Omloop Het Nieuwsblad. De 28-jarige wereldkampioen prijkt bij menig volger bovenaan het lijstje favorieten, zeker gezien zijn Ronde van Vlaanderen vorig jaar, maar daar wil hij zelf niet al te veel van weten.
Julian Alaphilippe heeft zin in de Omloop, maar: 'Ik ben niet de favoriet'

Het wordt voor de Fransman zijn tweede wedstrijd van het seizoen, nadat hij al de Tour de La Provence reed. "De Omloop is een erg mooie wedstrijd, die ik vroeger op tv keek", vertelt hij op de website van zijn team Deceuninck-Quick Step. "Ik ben blij dat ik dit jaar mijn debuut maak, vooral met de regenboogtrui om mijn schouders. Het is een geweldige manier om mijn klassiekercampagne te starten en deze wedstrijd te ontdekken. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de Tour de La Provence en samen met het feit dat ik m'n debuut maak, zorgt dat voor veel motivatie."

"Ik ben niet de favoriet", stelt hij. "We komen aan de start met een sterk en veelzijdig team en hebben meerdere troeven uit te spelen. Hoewel we graag winnen, zullen we niets als vanzelfsprekend beschouwen."

De afgelopen dagen verkende Alaphilippe het parkoers al. "Ik heb een aantal van de afgelopen edities bekeken en kreeg daardoor een idee hoe belangrijk de Muur en de Bosberg kunnen worden. Het kan zijn dat het verhaal van de wedstrijd daar word geschreven, maar het kan ook zo zijn dat de koers eerder openbreekt. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar hoop er voor het team te kunnen zijn."

  • Julian Alaphilippe

Laatste nieuws