Yves Lampaert: 'Ballerini kan mee met Van der Poel en Van Aert'

Davide Ballerini heeft na een sprint van een omvangrijke groep de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De Italiaan van Deceuninck-Quickstep was, uiteraard, erg blij achteraf.

Yves Lampaert: 'Ballerini kan mee met Van der Poel en Van Aert'
  • Afbeelding van Davide Ballerini Davide Ballerini

"Ik ging snel door de bocht en schoof onderuit", vertelde Lampaert na afloop in de studio. "Misschien ging ik iets te hard en het was echt een slecht moment. Vanaf dat moment heb ik vol moeten rijden naar de Molenberg. Gelukkig had ik Tim Declercq mee, die me kon helpen. Toen we de Molenberg gepasseerd waren, was die groep weg en heb ik het tot aan de Muur een beetje van achteren bekeken."

"De aanval van Alaphilippe was enerzijds wel om te winnen, maar anderzijds ook om Ballerini uit de wind te zetten. We hadden dat al besproken op de verkenning. Julian Alaphilippe rijdt altijd op 200%, maar we zijn wel goed weggekomen met het feit dat Ballerini zo goed sprintte. Het was eigenlijk niet ideaal dat Julian alleen voorop kwam. Ik denk dat hij er ook wel op gerekend had dat iemand ging volgen."

Davide Ballerini

Over zijn winnende ploeggenoot was Lampaert lyrisch. "Hij zit in de vorm van zijn leven. We hebben er een kopman bij, want hij is echt katterap", legt hij uit. "Als hij zich kan sparen, zie ik hem zelfs meegaan met Van Aert en Van der Poel."

Nieuws
  • Cor Vos