Adrie van der Poel over vlucht zoon: 'Niet de slimste zet om te winnen, maar zo is Matje'

Vader Adrie reageert op het kunststukje van zoon Mathieu in Kuurne-Brussel-Kuurne.
adrie van der poel

Adrie van der Poel kent z'n zoon natuurlijk van haver tot gort en dus verbaasde de vroege aanval van z'n zoon, op meer dan 80 kilometer van de aankomst, in Kuurne-Brussel-Kuurne hem niet, zo zegt hij tegen de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. "Zo is Matjie. Ik keek er dus niet echt van op oen hij van zo ver ging."

Het had volgens Van der Poel senior ook goed in het tactische plaatje kunnen passen. "Als er in de grote groep daarachter nog iemand van de ploeg had gezeten, Tim Merlier bijvoorbeeld, dan had die in een zetel naar de sprint kunnen rijden. Maar om zelf te winnen was het niet de slimste zet."

Mathieu zei na afloop zelf (zie hieronder) dat hij zich had vermaakt. "Ik geloof dat wel als hij dat zegt, haha. Hij is op de goede weg voor de klassiekers die nog komen", reageert vader Adrie, die toch ook nog wel een kritisch vaderlijk advies heeft. "Nu moet hij z'n manier van koersen nog een beetje aanpassen en wél op resultaat rijden. Want hoe je het ook went of keert: je bent prof en dan draait het om winnen."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws