Ploegmanager Roodhooft over aanval Mathieu van der Poel: 'Mooi, maar niet volgens plan' 

De veelbewogen aanval in Kuurne-Brussel-Kuurne blijft de gemoederen bezighouden. Hier lees je wat de manager van Alpecin-Fenix ervan vond.
mathieu van der poel

In de podcast De Tribune van Sporza was ploegmanager Christoph Roodhooft van Alpecin-Fenix te gast en dus kon het eigenlijk maar over één ding gaan: de aanval van zijn poulain Mathieu van der Poel in Kuurne-Brussel-Kuurne. De wielerfans genoten ervan, maar vanuit het ploegleidersperspectief was dat voor Roodhooft toch wat minder het geval.

"Hij was enthousiast, het was goed weer en de Kanarieberg is een lastige klim, dus waarschijnlijk kriebelde het", verklaart Roodhooft de aanval van Van der Poel. "Maar echt blij was ik er niet mee. Zeker niet. We hadden afgesproken dat Mathieu zou aanvallen op de Oude Kwaremont, waar het logisch was geweest en iedereen het had verwacht. Hij deed het 20 kilometer vroeger."

Toch kon Roodhooft ook wel genieten van de aanval. "Het was mooi, maar het beperkte wel z'n winstkansen. Het was 'maar' Kuurne-Brussel-Kuurne, maar achteraf zal hij er wel even over nagedacht hebben dat het geen koers is om te laten liggen eigenlijk. Hij was enthousiast en het was poas z'n tweede koersdag, dat zal ook een reden voor de aanval zijn geweest. We weten in ieder geval wel dat hij goed is."

Als de host een anekdote over Eddy Merckx opdiept, die in 1969 tegen z'n ploegleider Lomme Driessens 'kus m'n kloten' gezegd zou hebben toen die hem vroeg of hij gek was geworden na een vroege solovlucht in de Ronde van Vlaanderen zei Roodhooft dat de band tussen hem en Van der Poel niet zo is.

"Zulke dingen zegt Mathieu niet. Hij is zeker iemand die belang hecht aan ploegtactiek. Hij is heel intelligent en hij beseft dat hij moet nadenken als er echt gewonnen moet worden, want er zijn nog renners die heel hard kunnen fietsen. Maar ja, hij was dus enthousiast. De koers brak door zijn actie wel open. Het is jammer dat de elitegroep er op de Oude Kwaremont niet naartoe reed, dan had het heel anders af kunnen lopen."

Eerder liet vader Adrie zich ook al enigszins kritisch uit over zijn zoon - al genoot ook die er wel van.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws