Florian Sénéchal: 'Mathieu van der Poel is de beste wielrenner ter wereld'

De Fransman steekt z'n bewondering voor de Nederlands kampioen niet onder stoelen of banken.

senechal van der poel

Het kunststukje van Mathieu van der Poel in Kuurne-Brussel-Kuurne van afgelopen zondag is ook onder de renners zelf niet onopgemerkt gebleven. Het was voor Florian Sénéchal, die het seizoen zelf ook niet onaardig begon met een tweede plek in de Clasica de Almeria en een zevende stek in de Omloop, reden om de loftrompet te steken over onze landgenoot.

De Fransman wond er tegenover de NOS geen doekjes om. "Mathieu van der Poel is gewoon de beste wielrenner van de wereld. Als je ziet wat hij afgelopen zondag deed in Kuurne-Brussel-Kuurne, petje af. Dat maakte wel weer indruk hoor."

Hoezeer Sénéchal de Nederlander ook bewondert; hij en z'n ploeg Deceuninck-QuickStep willen Van der Poel uiteraard maar wat graag kloppen in de komende klassiekers, te beginnen vandaag in Le Samyn. "We hebben daarvoor de ploeg en meerdere kaarten om mee te spelen. Misschien lukt het iemand vooruit sturen, waardoor Van der Poel in zijn eentje in de achtervolging moet", hoopt de Fransman die vorig jaar de 'mini-Parijs-Roubaix' won.