Pogacar verlengt contract met UAE tot 2026

Tadej Pogacar heeft zijn contract met UAE Emirates verlengd tot 2026. "Ik heb het hier naar mijn zin", zegt Pogacar.

Pogacar

Pogacar brak in 2019 al door met maar liefst drie ritzeges in de Vuelta en een derde plaats in het eindklassement, maar de hele wereld leerde hem pas echt goed kennen toen hij vorig jaar in een ware thriller Primoz Roglic versloeg in de Tour. De sjeiken uit de Emiraten waarderen hun kroonjuweel blijkbaar goed, want het contract van de 22-jarige Sloveen is opengebroken en opgewaardeerd. Dat betekent dat Pogacar de komende vijf jaar voor UAE Emirates rijdt.

"Er hangt hier een speciale sfeer, eentje waar ik me helemaal in thuisvoel. De ploeg heeft vertrouwen in mij en ik werk hard om dat vertrouwen niet te beschamen. Ik hoop en denk dat we samen nog vele successen zullen beleven."

Ploegbaas Maurio Gianetti is blij dat Pogacar zich voor een lange periode aan zijn ploeg verbindt. "Hij gelooft in ons project net zo sterk als wij in zijn talent. We hebben een hele hechte groep gecreƫerd. Er hangt een hele goede sfeer rond de ploeg. Eentje die ik mij niet kan herinneren in al mijn jaren in de wielersport."

Nieuws
  • cor vos