Wat deed vader Adrie tijdens de Strade van zijn zoon Mathieu? In de tuin werken...

Lees hier hoe het er in huize Van der Poel aan toeging tijdens die krachtsexplosies van Mathieu in Toscane.

adrie van der poel

We kennen Adrie van der Poel als een zeer betrokken vader bij het sportleven van zijn zoons Mathieu en David. Vader Adrie is er in de winter in weer en wind bij om de fietsen schoon te spuiten bij het veldrijden en ook in de zomer verricht hij de nodige hand-en-spandiensten voor de ploeg van zijn kroost.

Maar in Italië was hij er niet bij en bovendien is te lang stilzitten niets voor Adrie. Daarom zat hij niet de hele dag voor de buis, maar was hij druk aan het werk, vertelde hij aan Wielerflits. "Ik had veel werk te doen thuis, in de tuin. Het was zulk lekker weer hier. En bovendien moest het ook wel nu gebeuren, want straks met de voorjaarskoersen in Vlaanderen heb ik het te druk met de koers."

Het was dus heen en weer pendelen voor Adrie zaterdag. "Ik heb het 's middags met horten en stoten gevolgd. Op de cruciale punten riep David me naar binnen. Als het dan weer wat rustiger was ging ik terug de tuin in. Ik heb de finale goed kunnen volgen; ik was nooit ver weg."

Uiteraard was Van der Poel senior vol lof over wat hij zijn zoon in Italië zag doen op de momenten dat hij de bloemen en planten even liet voor wat ze waren. "Ik zag dat Mathieu heel goed was. Je weet dat hij explosief genoeg is en ik zag dat bij Alaphilippe het beste eraf was. Nu moet Mathieu er lekker van genieten. Dit soort overwinningen is maar voor een paar coureurs weggelegd", aldus de trotse vader.