Mathieu van der Poel: 'Nog niet echt gepiekt, mountainbiken houdt me meest bezig dit jaar' 

De Nederlands kampioen blikte na zijn zege in de Strade vooruit op de rest van het seizoen, op de hele korte termijn en op de iets langere.
mathieu van der poel

Na een overwinning in de Strade Bianche die ons nog lang zal bijblijven is de honger van Mathieu van der Poel nog lang niet gestild. En goed nieuws voor hem en ons; hij is ook nog niet eens echt in topvorm, vertelde hij aan Sporza. "Ik wil dit seizoen steeds op een hoog niveau blijven presteren op de weg en dat moet me lukken, want echt gepiekt heb ik nog niet. Hopelijk komt er nog een zege in een monument aan. Als ik één van de drie komende mounumenten win (Sanremo, De Ronde of Roubaix, red.) ben ik al dik tevreden."

Maar écht tevreden is hij pas wanneer hij straks in Tokio met een olympische gouden medaille om z'n nek staat en het Wilhelmus klinkt. "Het mountainbiken houdt me dit seizoen inderdaad het meest bezig. Het is niet zo dat ik direct na zo'n zege in de Strade Bianche aan het mountainbiken denk, maar ik kijk wel echt uit naar de Olympische Spelen."

Op de mountainbike kan Van der Poel altijd z'n energie kwijt, in de lange wegkoersen is dat nog wel eens anders. Sporza vroeg 'm naar z'n manier van koersen. "Soms demarreer ik misschien weleens uit verveling, haha", lacht Van der Poel. "Maar ik val eerder aan om van het gedrum en de hectiek af te zijn. Dan dun ik liever het groepje iets uit zodat dat wat minder is bij de volgende belangrijke helling of strook. Meestal doe ik dat ook impulsief. Ik voel graag de koers aan. En dan demarreer ik"

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws