Peter Sagan na coronabesmetting: 'Ben bijna alle basis die ik in de winter opbouwde kwijt'

Peter Sagan maakt in Tirreno-Adriatico zijn eerste wedstrijdkilometers van het seizoen. De drievoudig wereldkampioen moest zijn seizoensdebuut uitstellen nadat hij besmet raakte met het coronavirus. Hij vertelt dat het virus er flink inhakte.

Peter Sagan na coronabesmetting: 'Ben bijna alle basis die ik in de winter opbouwde kwijt'
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan

Oorspronkelijk zou Sagan zijn seizoensdebuut maken in Omloop Het Nieuwsblad, maar de Slowaak raakte op Gran Canaria, waar hij op trainingskamp was, besmet met het coronavirus. Tirreno-Adriatico staat voor hem dan ook in het teken van kilometers maken, vertelde hij gisteren na de tweede etappe. Sagan finishte als 133e, op ruim een kwartier van winnaar Julian Alaphilippe.

"Ik heb m'n problemen met COVID gehad", vertelt Sagan na afloop van de etappe gisteren. "Het zijn mijn eerste wedstrijdkilometers hier en ik heb die kilometers ook nodig voor m'n conditie. Wanneer ik Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe kan kloppen? Pas als ik hersteld ben. En of ik optimistisch ben over mijn vorm? Je weet toch ook wel dat ik hier niet ben om te winnen?"

In La Gazzetta dello Sport ging Sagan nog wat verder in op zijn gezondheidssituatie. "Ik ben bijna alle basis die ik in de winter heb opgebouwd kwijt. Ik moet weer opbouwen en m'n ritme vinden. Het is voor mij heel belangrijk om hier te koersen en ik ben ook niet verrast dat er veel te doen is om Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe, gezien de manier waarop ze rijden. Ik reken er op dat ik stapje voor stapje en etappe voor etappe beter word."

Nieuws
  • Cor Vos