Roglic reageert na ophef: 'Sh*tsituatie voor Mäder, maar je moet de sterkste zijn'

De Sloveen van Jumbo-Visma reageert op mensen die vonden dat hij de de Koninginnenetappe van Parijs-Nice gisteren cadeau had moeten doen aan vroege vluchter Gino Mäder.

primoz roglic
  • Primož Roglič Primož Roglič

Het was hartverscheurend om te zien hoe de jonge Zwitser Gino Mäder gisteren in de laatste meters van de Koninginnenrit werd ingehaald door een ontketende Primoz Roglic en zo niet zijn eerste profzege kon vieren. Sommige mensen vonden dat de Sloveen de zege aan Mäder had moeten laten, maar daar wilde de Sloveen na afloop niks van weten, alhoewel hij zich ook empathisch toonde.

"Het is een shitsituatie voor hem, maar ik zag nog de mogelijkheid om te gaan aan het einde en dan laat je dat niet liggen. Het is simpel: we willen allemaal winnen en je moet de sterkste zijn om dat te doen. Het zou ook raar zijn tegenover mijn teamgenoten die de hele dag hard voor me werken.", zegt hij tegen Cyclingnews.

Roglic gaat verder en legt uit hoe de vork voor hem in de steel zit. "We werken er hard voor met het team en dan geef je niet zomaar iets weg. Je moet pakken wat je pakken kan. Als je kúnt winnen, ben je ook verplicht dat te doen. Ik zou ook wel overwinningen cadeau willen krijgen, maar zo werkt het niet."