Gino Mäder in tranen, maar is humor niet verloren: 'Bijna verkouden, zo snel passeerde Roglic'

De jonge Zwitser was uiteraard teleurgesteld na z'n tweede plaats, maar toont zich ook haast een cabaretier...
gino mäder

Een meter of 30. Zo ver was de jonge Zwitser (24) Gino Mäder van zijn eerste profzege af. De Koninginnenrit van Parijs-Nice nog wel, niet zomaar een ritje. Maar de renner van Bahrain Victorious werd in de laatste meters van de aankomst bergop voorbijgesneld door Primoz Roglic.

Geen handen in de lucht dus, maar teleurstelling. "Ik hoef niet uit te leggen dat als je in de laatste meters wordt ingehaald door een geel vliegtuig je totaal ontdaan bent, maar uiteindelijk ben ik wel tevreden dat ik zo diep in de finale een rol kon spelen. Dus ik moet blij zijn met deze prestatie, alleen een grote kampioen als Roglic was sterker, maar m'n eerste reactie was er één van teleurstelling", zei Mäder na afloop.

"Sterker nog, ik moest bijna huilen op het moment dat Roglic over me heen kwam. Ik dacht al dat ik zou winnen. Maar hij passeerde me zo snel dat ik er bijna verkouden van werd. Ik zei na afloop nog tegen hem: 'kon je me niet even voor laten?' Toen zei-ie: 'nou, misschien als je had gesprint...'. Dus ik weet wat ik de volgende keer moet doen, haha."

Hij ging ook nog serieuzer in op de mensen die vonden dat Roglic hem de zege had moeten laten. "Ik bewonder Roglic dat hij altijd voor de zege gaat; dat is de kwaliteit van een groot kampioen. Uiteraard had ik liever gehad dat hij mij had laten winnen, maar zo werkt het niet. Ik hoop ooit dezelfde drive te hebben om zo voor iedere zege te vechten als Roglic. Petje af!"

Op Twitter liet Mäder voor het eerst sinds lange tijd ook weer van zich horen. Z'n boodschap was kort maar krachtig en toch ook weer met de nodige humor.

Ook Roglic liet van zich horen na de veelbesproken etappe

  • Gino Mäder

Laatste nieuws