doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Kelderman openhartig over ongeval: 'Had breukje in nekwervel, maar merkte niks' 

De Nederlander van BORA-hansgrohe vertelt over het ongeluk op trainingskamp en heeft ook goed nieuws...
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60fbd329ad7cf img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fbd329ad7cf img{#fig-60fbd329ad7cf img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60fbd329ad7cf img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fbd329ad7cf img{#fig-60fbd329ad7cf img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60fbd329ad7cf img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fbd329ad7cf img{#fig-60fbd329ad7cf img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60fbd329ad7cf img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fbd329ad7cf img{#fig-60fbd329ad7cf img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}wilco kelderman
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Wilco Kelderman leek z'n pechduivel afgeschud te hebben met een knappe podiumplaats in de Giro - al had er misschien wel meer ingezeten. Maar toen het bericht over een ongeval op het trainingskamp van BORA-hansgrohe in Italië doorsijpelde, werd al snel duidelijk dat de Amersfoorter één van de grootste slachtoffers was.

In het AD vertelt hij openhartig over wéér een pechgeval, het zoveelste. "Toen ze me in het ziekenhuis die nekkraag omdeden, dacht ik: 'nee hè, niet weer...' In eerste instantie kwam ik daar ook alleen maar voor het hechten van m'n wenkbrauw. Ik had helemaal geen last van m'n nek. Maar uit de foto bleek dat er een breukje in m'n nekwervel zat. Achteraf is het maar goed dat ik die wenkbrauw heb laten hechten in het ziekenhuis, anders had ik misschien wel een tijdje met die breuk rondgelopen."

Nu werd er snel duidelijk wat er aan de hand was, maar blij was Kelderman uiteraard niet met de diagnose. "Ik was er echt helemaal klaar mee. Zit je daar op een bankje in het ziekenhuis. Een paar jaar geleden brak ik ook een nekwervel na een val in de Ronde van Catalonië, daar was ik echt wekenlang zoet mee."

Kelderman ging niet bij de pakken neerzitten, hij zat een dag later alweer op Zwift om een virtueel rondje te fietsen. "Zielig als een dood vogeltje op de bank zitten vond ik geen optie. Dan word je helemaal gek. De nekbrace kon er gelukkig na tien dagen alweer af. Nu kan ik gelukkig zeggen dat het is meegevallen; het had veel slechter af kunnen lopen."

En dus is Kelderman volgende week alweer terug in koers. Hij start op 22 maart in de Ronde van Catalonië. "Ik verwacht daar niet direct voor een klassement te rijden, maar ik voel me goed. Ik ben net tweeënhalve week op trainingskamp geweest op hoogte, in de Sierra Nevada. Normaal begin je daar met een hoger niveau aan, maar ik moet zeggen dat het heel goed ging. I de Ronde van Baskenland hoop ik wel weer voor de prijzen te rijden. Daarna start ik nog in de klassiekers en ga ik via Romandië en de Dauphiné naar de Tour."

Nieuw avontuur bij BORA: 'Hier wordt meer naar de renners geluisterd'

Kelderman blikte ook nog even terug op de Giro van vorig seizoen. Verwijt hij de ploegleiding van Sunweb nog iets? "Ik ben niet boos of gefrustreerd. Maar direct na de koers zei ik toen wel wat ik ervan vond. Eerlijk zijn, dat werkt volgens mij het beste. En het is ook zo dat er twee renners sterker waren dan ik toen de prijzen werden verdeeld. Die podiumplek geeft me wel vertrouwen voor de toekomst."

Die toekomst ligt bij BORA-hanssgrohe, waar Kelderman het tot dusver prima naar z'n zin heeft. "Alles is nieuw. Nieuwe gezichten, nieuwe fiets onder je kont. Dat is wennen, maar werkt tegelijkertijd verfrissend. Alles is hier ook perfect geregeld, dat merkte ik ook wel op trainingskamp. Het is ook weer heel anders dan bij Sunweb. Daar was ook alles tot in de puntjes geregeld. Hier is het wat losser allemaal. Hier wordt meer naar de renners geluisterd."

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');
  • @media (max-width: 1000px){@media (min-width: 100vw){#fig-60fbd329ae72d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fbd329ae72d img{#fig-60fbd329ae72d img.lazyloading{width: 26px;height: 26px;}}
    Wilco Kelderman

Laatste nieuws