Mathieu van der Poel: 'Bijna 300 kilometer stilzitten niks voor mij' 

Milaan-Sanremo is aanstaande en de topfavoriet spreekt erover. Hoe wil hij het aan gaan pakken?
mathieu van der poel

Neerlands wielertrots Mathieu van der Poel sprak voorafgaand aan Milaan-Sanremo met de NOS over La Primavera. Dat het met de vorm wel goed zit, weten we sinds de afgelopen Tirreno en Strade Bianche, maar hoe wil hij het aan gaan pakken in de ellenlange koers van 300 kilometer tussen Milaan en de badplaats Sanremo. Eigenlijk is het één heeeeeeeeel lange aanloop naar de Poggio, de laatste helling (vooruit, de Cipressa mag ook niet onbenoemd blijven..)

Zo'n lange aanloop, dat is niks voor spring-in-'t-veld Van der Poel. "Ik sta er inderdaad niet echt om te springen. Maar aanvallen op de Poggio, wegkomen en dan sprinten met een groep van twintig, dertig man is denk ik de enige manier om te winnen. Er zijn niet veel andere scenario's."

Na z'n onderneming in de Tirreno en de indrukwekkende krachtsexplosie is hij dé topfavoriet. "Die druk, daar ben ik ondertussen wel aan gewend. En als het dit jaar niet lukt, dan komen er als het goed is nog voldoende nieuwe kansen", staat VDP er ontspannen in.

Die ontspannenheid is kenmerkend voor hem, want ondertussen geniet hij ook van het leven als het even kan. In België mag-ie na de koers graag een patatje eten. "Maar hier in Italië is het pizza, dat is ook lekker hè...", grapt de Nederlands kampioen tot besluit.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws