Na precies 60 jaar in de voetsporen van opa voor Van der Poel? 'Zou een mooi verhaal zijn' 

Dit soort verhalen kleuren de koers!
mathieu van der poel poulidor

Z'n vader won 'm nooit - die moest het doen met 'slechts' zeges in De Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race, Parijs-Tours en de Clasica San Sebastian. Maar Mathieu van der Poel kan zaterdag wel in de voetsporen van z'n opa Raymond Poulidor treden.

Op de dag af 60 jaar geleden kwam de in 2019 overleden Fransman na 7 uur, 41 minuten en 7 seconden fietsen in 1961 als eerste over de meet in Milaan-Sanremo. Hij had drie seconden voorsprong op de Belg Rik van Looy.

Als kleinzoon Mathieu zaterdag ook een Belg voorblijft - Wout van Aert - is de kans groot dat ook hij Milaan-Sanremo op z'n palmares mag bijschrijven, net als opa dus. "Ik zag het al voorbijkomen op Twitter of Instagram. Dat is een mooi verhaal als ik win, maar ik heb dat soort extra motivatie niet nodig."

Dat wil niet zeggen dat MVDP niet altijd z'n legendarische opa in het achterhoofd heeft. "Mijn grootvader is altijd een grote inspiratie geweest voor mij en zal dat blijven tot het einde van mijn carrière."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws