Asgreen na winst in E3: 'Hoofd laag houden en hard trappen'

Nadat hij na een lange solo werd teruggepakt, besloot Kasper Asgreen diep in de finale van de E3 Saxo Bank Classic om nog eens aan te vallen. Het bleek de winnende zet te zijn. Na afloop vertelde de Deen zijn verhaal.

Asgreen na winst in E3: 'Hoofd laag houden en hard trappen'
  • Kasper Asgreen Kasper Asgreen

“Ik wist dat ik geen kans ging hebben in de laatste kilometer na alle inspanningen en weg moest rijden om te winnen”, zei een blije Kasper Asgreen in het flashinterview. “Het was alles of niets op dat moment.”

“Of ik ze verrast hebt bij het demarreren? Ik probeerde de vluchtheuvel te gebruiken om wat afstand te pakken en een gaatje te slaan. Ik weet niet of dat dat het verschil maakte, maar iedereen had het zwaar en zat op de limiet.”

Daarvoor reed Asgreen ook al lang in de aanval. “Ik voelde me goed en voel me de laatste weken ook al goed. Dus ik was gemotiveerd om er een zware koers van te maken. Daar ligt mijn kracht en ik was ook niet bang om de boel open te breken. Maar om zo lang solo te gaan was niet het plan.”

“Maar uiteindelijk is het gewoon een kwestie van je hoofd laag houden en hard trappen. Het team was geweldig en iedereen was zo sterk. Ik hoorde ze me aanmoedigen in m’n oortje en had ook door dat ze goed zaten af te stoppen. We hadden overal een mannetje zitten. Het was echt heel goed teamwork en zo winnen lukt ook echt niet zonder teamgenoten.”

Nieuws
  • Cor Vos