E3-analyse José De Cauwer: 'Naesen en Van Avermaet hadden het anders moeten aanpakken' 

Na die schitterende koers van gisteren kraakt de Belgische commentator wat kritische noten over zijn landgenoten en passeren uiteraard ook Mathieu van der Poel en Wout van Aert de revue.
jose de cauwer

Kasper Asgreen reed gisteren in de E3 weg nadat hij er al een solo van zo'n 50 kilometer had opzitten. Het AG2R-duo Oliver Naesen/Greg van Avermaet reageerde niet op de Deen. Koersbepalend en een fout, vindt José De Cauwer in zijn analyse van de koers op Sporza.

"De AG2R-kopmannen hadden altijd moeten reageren op de aanval van Asgreen. Toen de vogel al gevlogen was, hebben ze wel nog elk een poging ondernomen, maar dat was veel te weinig. Als je pas na 100 meter reageert, ben je sowieso te laat. Er was ruimte zat om Asgreen terug te pakken, maar je mag hem natuurlijk geen 5 meter geven. Dan is hij al lang weg."

Buiten het niet reageren van het AG2R-duo viel natuurlijk het imposante blok van Deceuninck-QuickStep op. Om in de Ronde van Vlaanderen daartegen op te boksen moeten De Grote Twee Mathieu van der Poel en Wout van Aert in de combine zegt De Cauwer - zeker omdat in De Ronde Julian Alaphilippe zich zich ook nog eens bij het sterrenensemble voegt.

"Het enige wat je kan doen is onderling afspreken. Vandaag zat het koersverhaal wel niet mee met die lekke band van Van Aert. Maar hij en Van der Poel hebben elkaar nodig. Dat is vandaag nog maar eens duidelijk geworden. Verder vind ik het vooral opvallend dat zowel Van Aert als Van der Poel blijven verwijzen naar die zware Tirreno. Ze hebben daar diep moeten gaan, maar ik kan me niet inbeelden dat ze nu nog steeds kampen met naweeën van die Tirreno", besluit De Cauwer.

Laatste nieuws