Dylan van Baarle: 'Laatste kilometers veel aan Fabio gedacht, wilde 'm trots maken'

Tijdens z'n solo in Dwars Door Vlaanderen gaf Fabio Jakobsen extra kracht aan Dylan van Baarle. Hieronder vertelt hij er mooi over, maar ook over de moeilijke periode die hij doormaakte.
dylan van baarle

Het was kunststukje pur sang. Maar liefst 53 kilometer reed hij gisteren alleen voor alle andere favorieten uit in de semi-klassieker Dwars Door Vlaanderen. Dylan van Baarle is in topvorm en dat komt hem toe, want hij heeft een lastige periode achter de rug, zo deed hij gisteravond uit de doeken in Vive Le Vélo - Leve De Ronde!

De Voorburger is namelijk een goede vriend van Fabio Jakobsen. Hij moest de hororcrash van z'n maat helemaal n z'n eentje verwerken op een moment dat het al niet helemaal jofel ging.

"Tijdens de eerste lockdown heb ik anderhalve maand binnengezeten in Monaco en veel gezwift op het balkon. Op het moment zelf dacht ik er niet zoveel over na, maar als ik eraan terugdenk heeft het me wel meer schade gebracht dan ik dacht. Nou, toen kwam die crash van Fabio, echt een heel goede vriend van me, daar overheen..."

"Als je al niet lekker in je vel zit, komt dat extra hard aan. Je zit daar ook alleen in Monaco en dan raakt het je nog erger. Ik heb daardoor m'n niveau in de Tour niet kunnen halen", vervolgt Van Baarle, die het in Dwars Door Vlaanderen juist in iets positiefs wist om te zetten.

"Ik wilde Fabio trots maken, dat is bij dezen gelukt. Ik heb de laatste kilometers veel aan 'm gedacht. Als zoiets gebeurt bij één van je beste vrienden, dan doet dat veel met je. Ik ben gewoon heel blij dat ik deze overwinning heb kunnen behalen en met hem in gedachten naar de finish heb kunnen rijden. Gelukkig gaat het met Fabio ook de betere kant op. Dan kan iedereen het meer een plekje gaan geven", besluit Van Baarle.

Hier kijk je het hele filmpje met Van Baarle terug

Hier de reactie van Van Baarle direct na de finish

  • Dylan van Baarle

Laatste nieuws