Van der Poel tempert verwachtingen, maar: 'Misschien vind ik zondag de goede benen ineens' 

In z'n persconferentie voor de Ronde blikt een open en eerlijke Mathieu van der Poel vooruit op de Hoogmis van aanstaande zondag. Kan hij z'n titel verdedigen? Er zitten wat haken en ogen aan volgens de Nederlands kampioen.
mathieu van der poel

Mathieu van der Poel is er eerlijk over in de online poersconferentie die hij met z'n ploeg daags voor de Ronde van Vlaanderen gaf: de Italiaanse benen heeft hij op Belgische bodem nog niet gevonden.

"Misschien brokkelt mijn frisheid wat af", zoekt VDP een verklaring. "Ik had zeker niet de beste basis bij de start. Ik ben na het WK veldrijden vrij snel aan het seizoen begonnen. Het was de bedoeling om de goede conditie te rekken tot aan Parijs-Roubaix, maar de Italiaanse koersen waren vrij hard. Ik ben een paar keer diep moeten gaan en heb daar moet ik nu misschien conditioneel wat de tol voor betalen."

Maar toch wanhoopt de Nederlands kampioen zeker niet. "Misschien vind ik zondag wel opeens de benen van in het seizoensbegin. In Dwars Door Vlaanderen had ik wat last van de warmte, zoals meer renners. Ik hoop zondag in elk geval een rol van betekenis te spelen in de finale. Vorig jaar was ik zelfs wat ziek de week voor de Ronde van Vlaanderen", besluit Van der Poel hoopvol over z'n eigen situatie.

Van Aert

Uiteraard stond hij ook nog even stil bij de concurrentie van aankomende zondag. Van der Poel is vooral onder de indruk van Wout van Aert. "Hij, Alaphilippe en ik zijn alle drie sterk gestart, en Julian en ik zijn nu iets minder. Van Aert is heel goed in vorm: hij heeft Gent-Wevelgem gewonnen en was goed in de E3. Maar de beste zal zondag winnen.

Alaphilippe heeft als voordeel z'n sterke ploeg, volgens VDP. "Deceuninck-QuickStep zal zondag proberen om een gelijkaardige situatie te krijgen als in de E3. Maar de koers is zestig kilometer langer. Ik denk dat er meer ploegen zijn die de koers al voor de echte finale hard gaan proberen te maken."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws