Dylan van Baarle over De Ronde: 'Na woensdag denk ik echt voor zege mee te doen' 

Dé man in vorm over dé koers. Hij windt er geen doekjes om...
dylan van baarle

Hij werd de afgelopen jaren al vierde, zesde en achtste, maar deze editie van de Ronde van Vlaanderen wil Dylan van Baarle echt meedoen voor de zege. En als het er ooit inzit, dan wel nu, want de Voorburger lijkt na zijn indrukwekkende solo van woensdag in de Dwars Door Vlaanderen in de vorm van z'n leven.

"Voor woensdag was de gedachte inderdaad 'gewoon' ik wil een goede uitslag rijden, maar nu heb ik er wel vertrouwen in dat ik echt voor de overwinning mee kan strijden. Ik moet erin geloven, net zoals ik dat woensdag deed. In de E3 en Gent-Wevelgem had ik dat geloof net wat minder. Woensdag was het er wel en dát moet ik meenemen naar zondag", zegt de INEOS-renner onderuitgezakt op de bank in een videocall met de NOS.

Van Baarle reed woensdag met zijn goede vriend Fabio Jakobsen in het achterhoofd die solo van 50 kilometer en zei na afloop dat hij 'm trots wilde maken (zie bericht hieronder). Is dat gelukt? "Zeker, Fabio schreef direct na de koers al dat hij trots op me was en na de uitzending in Vive le Vélo reageerde hij nog een keer. Fabio is gewoon een supergoede vriend van mij. Ik hoop dat ik 'm zondag nog een keer trots kan maken..."

Laatste nieuws