De Gendt vindt dat 'bidonregel' moet worden aangepast: 'Het moet menselijker'

Thomas De Gendt snapt dat er regels zijn voor het weggooien van bidons, maar hij vindt wel dat de regels moeten worden aangepast: 'Er zijn veel mensen die naar koersen komen met borden waarop staat: 'Bidons alsjeblieft'.'

De Gendt vindt dat 'bidonregel' moet worden aangepast: 'Het moet menselijker'
  • Thomas De Gendt Thomas De Gendt

In de Ronde van Vlaanderen werden Michael Schär (AG2R-Citroën) en Letizia Borghesi (Aromitalia Basso Bikes Vaiano) gediskwalificeerd omdat ze een bidon weggooiend op een plek waar dat niet was toegestaan. Het maakte flink wat tongen los.

"Het hangt er allemaal vanaf waar je de bidon weggooit", zei Thomas De Gendt voor de derde etappe van de Ronde van het Baskenland tegen Cyclingnews. "Als je hem weggooit in een leeg veld moet je worden gediskwalificeerd."

"In die situatie is dat een goede regel en soms pakken toeschouwers de bidons ook niet op wanneer je ze naar ze gooit, omdat ze er niet in geïnteresseerd zijn. Maar er zijn ook veel mensen die naar de race komen met borden met de tekst 'bidons alsjeblieft' en als je ze er eentje geeft, is het een beetje cru om gediskwalificeerd te worden of een boete te krijgen."

De Gendt vertelde dat hij de vorige etappe nog een fan een bidon in de handen drukte nadat diegene daarom vroeg. Hij vindt dat dat moet blijven kunnen: "Het is een goede regel, maar ze moeten er menselijker over zijn en je niet bestraffen wanneer je de bidon rechtstreeks aan een fan geeft."