Thomas De Gendt dolt met gevallen Attila Valter, maar Hongaar kan er niet mee lachen

De Hongaar van Visma - Lease a Bike kan de humor van de Belg duidelijk niet waarderen.

Valter

Tijdens de tumultueuze vijfde etappe in de Giro d'Italia zijn heel wat renners ten val gekomen. Eén van de onfortuinlijke renners die hard tegen het asfalt smakten, was Attila Valter. De 25-jarige Hongaarse kampioen van Visma - Lease a Bike kon gelukkig wel zijn weg verder zetten en bolde als vijfde laatste over de streep.

Thomas De Gendt keek woensdag vanuit zijn zetel naar de etappe en zag de val gebeuren. Toen hij de naam van Valter op het scherm zag verschijnen, bedacht hij de woordgrap 'Wie valter' en die deelde hij via X (het voormalige Twitter).

Valter had de tweet van zijn collega al vrij snel na de finish opgemerkt, maar omdat hij de Nederlandse taal niet machtig is, begreep hij er uiteraard niets van. 'Het is een grap met jouw naam. Jouw Nederlandse ploegmaten zullen het wel verklaren', verduidelijkte De Gendt.

De repliek van Valter was niet mis te verstaan. 'Ze hebben het me uitgelegd. Ik vind het niet leuk.' De Gendt verwijderde de tweet niet en sloot af met 'Andere smaak. Geen probleem'.