Botert het niet bij Team DSM? 'Hindley wil weg, Kragh Andersen maakt ruzie'

Begin dit jaar verkaste Marc Hirschi zeer verrassend van Team DSM naar UAE Team Emirates. Nu lijkt Jai Hindley de volgende kopman te zijn die weg wil bij de ploeg van Iwan Spekenbrink. Ondertussen maakte Søren Kragh Andersen ruzie met de ploegleiding.

Botert het niet bij Team DSM? 'Hindley wil weg, Kragh Andersen maakt ruzie'

Dat schreef Het Nieuwsblad afgelopen weekend. De Belgische krant ging dieper in op de breuk tussen Hirschi en de ploeg, die vrij onverwacht afscheid van elkaar namen. Zowel ploeg als renner willen niks zeggen over de reden van het vertrek, maar Hirschi zou volgens de krant al tegen collega's hebben gezegd dat hij blij is om weg te zijn bij het strenge regime van Team DSM.

Daarnaast meldt Het Nieuwsblad dat Jai Hindley, die vorig jaar tweede werd in de Giro d'Italia, de volgende is die weg wil. De Australiër is einde contract en wordt naar verluidt gelinkt aan Trek-Segafredo en Israēl Start-Up Nation.

Kragh Andersen

Daarnaast zou Søren Kragh Andersen ook niet helemaal blij zijn. Team DSM stapte dit jaar over van Cervélo naar Scott en de Deen wilde de positie die hij op z'n oude tijdritfiets had één op één kopiëren naar z'n nieuwe fiets, maar dat wilde het team niet. Wat volgde was gebakkelei tussen team en renner en uiteindelijk liet Team DSM hem niet meer starten na de tijdrit in Parijs-Nice, waar hij overigens knap vijfde werd. Officieel stapte hij uit de wedstrijd vanwege rugproblemen, maar volgens Het Nieuwsblad werd de Deen verwacht in Nederland voor een fietsmeting om duidelijkheid te scheppen over zijn tijdritpositie.

Nieuws
  • Cor Vos