Het indrukwekkende voorjaar van Wout van Aert op een rijtje: 4 zeges, maar 2 keer nipt buiten top 10

Bijna altijd op afspraak als hij koerst: Wout van Aert. Hieronder zie je al z'n resultaten van dit voorjaar.
wout van aert

Volgens Adrie van der Poel is Tom Pidcock de man van het voorjaar, maar als je objectief naar de resultaten van Wout van Aert kjkt, dan kun je er toch bijna niet omheen: de Belg was indrukwekkend. Hieronder zie je de uitslagen van alle koersen waarin hij reed. 14 koersen, 9 keer podium, 4 zeges, en maar 2 keer buiten de top 10...

Strade Bianche: 4e

Wout van Aert kwam van de vulkaan op Tenerife en stond er meteen. Hij was nog niet zo scherp om raket Mathieu van der Poel te kunnen volgen, maar was achter het groepje VDP, Alaphilippe, Bernal best of the rest.

Tirreno: 1e, 3e, 2e, 9e, 3e, 13e en 1e

In de Tirreno reed Van Aert voor het eerst een klassement - hij werd tweede achter een ongenaakbare Pogacar - maar dat weerhoudt hem er niet van in de eerste etappe onder andere Caleb Ewan te kloppen. In de enige echte bergrit rijdt hij knap naar een 9e plek en op de laatste dag klopt hij Filippo Ganna (en Stefan Küng) in de tijdrit.

'Schandvlek' is de 13e plek in de zesde etappe, maar die dag blijft er een groepje van zes man vooruit. Van Aert wordt in de pelotonsprint nog 7e dus.

Wout van Aert op z'n tijdritmachine in de Tirreno.

Milaan-Sanremo: 3e

In La Primavera muist Jasper Stuyven ervan onder. Van Aert sprint in de groep daarachter na Caleb Ewan naar een derde plek in het eerste monument van het voorjaar.

E3 Saxo Bank Classic: 11e

In de E3 Prijs kent Wout van Aert misschien wel z'n 'slechtste' dag van het voorjaar. Op de Tiegemberg overspeeld de Belg z'n hand en kan hij niet volgen. Naast de zesde etappe in de Tirreno de enige keer dat Van Aert buiten de top 10 valt.

Gent-Wevelgem: 1e

In een mooie waaierkoers is Van Aert van de eerste tot laatste kilometer bij de pinken (en heeft hij in Nathan van Hooydonck een sterke ploegmaat). Heer en meester in de sprint.

Wout van Aert soeverein op de Kemmelberg.

Ronde van Vlaanderen: 6e

Van Aert wordt 6e in Vlaanderens Mooiste, maar is achter Van der Poel en Asgreen eigenlijk de derde man in koers. Na de Oude Kwaremont moet hij ze laten gaan. Hij probeert het nog even in z'n eentje daarachter, mar wordt opgeslokt door het groepje erachter.

Brabantse Pijl: 2e

Duel 1 met Tom Pidcock. In Leuven wordt Van Aert in de sprint verrassend geklopt door de jonge Brit. In een levendige koers bewees de Belg de vorm nog niet kwijt te te zijn na de Ronde en de week zonder koers na het uitstellen van Parijs-Roubaix. Met Pidcock en Trentin naar de streep.

Amstel Gold Race: 1e

Duel 2 met Tom Pidcock. In Berg en Terblijt is hij de jonge Brit na de spannendste sprint van het voorjaar te snel af en rondt op die manier een fantastische voorjaarscampagne af.

Wout van Aert met een welverdiende Radler op het podium van de Amstel Gold Race.
  • Wout van Aert

Laatste nieuws