HomeZelf in het zadelDiabetes Classic 2021 wordt Diabetes Challenge

Diabetes Classic 2021 wordt Diabetes Challenge

Dit jaar kan, omdat het vanwege de coronaregels nog niet toegestaan is, de Diabetes Classic niet op de normale manier doorgaan. Gelukkig heeft de organisatie een alternatief: de Diabetes Challenge. Er zijn verschillende afstanden, voor onder meer wielrenners en mountainbikers. De aftrap is op zondag 23 mei en men kan inschrijven tot 31 juli.

“Ja”, zegt Piet Verschoor, voorzitter van de werkgroep die de Classic organiseert. “Het gaat door. Maar niet als het evenement dat we kennen uit de voorgaande jaren. Nadat de Classic vorig jaar is afgelast vanwege corona, hebben we, omdat nog steeds geen evenementen mogen worden georganiseerd, gekozen van een uitvoering in de vorm van een Challenge. Die Challenge kan gereden en gewandeld worden van 23 mei tot en met 31 juli.”

Hoe werkt de Challenge?

“Mensen die deelnemen schrijven zich in op de website. Ze kunnen kiezen uit een wandeling van 5 of 10 km, een familietoertocht van 30 km, toertochten van 75 of 125 km en MTB-tochten van 40 of 75 km. Na de inschrijving ontvangen mensen per post de route van de rit (GPX) en verdere informatie. Vervolgens kan men vanaf 23 mei tot 31 juli deelnemen. De langere afstanden kunnen ook in delen gefietst worden.”

Wordt er ook rekening gehouden met corona?

“Kijk, alles is buiten. We verwachten dat alle deelnemers rekening houden met de regels die gelden. Omdat wandelaars en fietsers op elke plek in het parcours kunnen starten, zullen er nooit grote groepen mensen dicht bij elkaar zijn. We kunnen daarom eigenlijk wel zeggen dat de Diabetes Classic Challenge van dit jaar volkomen coronaproof is.”

Wordt er een grote deelname verwacht?

“Twee jaar terug waren we heel blij met de ruim achthonderd sportievelingen die deelnamen. Elk jaar groeien we. Maar dit jaar is het natuurlijk wel anders. We hopen dat veel mensen zien dat de tochten veilig zijn. Daarnaast horen we al wel in het veld, dat mensen er zin in hebben dat er eindelijk weer een rit wordt georganiseerd. En ik reken op de Smilde…”

Wat verwacht u van Smilde?

“De Diabetes Classic is van Smilde”, zegt Piet Verschoor. “De Classic is in Smilde geboren, wordt vanuit Smilde gewandeld en gefietst, veel sponsors komen uit de Smilde en bijna 100 vrijwilligers, meest uit de Smilde, werken vrijwillig mee. Ik geloof dat Smildegers daar ook best van doordrongen zijn. Ik hoop dat Smilde de Diabetes Classic Challenge van dit jaar omarmt en dat we volgend jaar met elkaar de 10e Diabetes Classic kunnen vieren.”

Meer info en inschrijven kan hier.

Beeld: Diabetes Classic – Erik Homan

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wout van Aert: ‘Ik zou later in mijn carrière bij Tudor of Uno-X willen rijden’

De Vlaamse krant Het Nieuwsblad heeft Wout van Aert een hoop ongewone vragen voorgeschoteld,...

Vingegaard wint eerste bergrit in O Gran Camiño in barslecht weer, Bernal verrast met tweede plek

Jonas Vingegaard heeft de tweede etappe van de Spaanse rittenkoers O Gran Camiño op...

Jasper Philipsen keert terug in Ronde en debuteert in Amstel: ‘Sterkste wapen blijft sprint, maar wil stappen zetten in klassiekers’

Afgelopen seizoen won hij op indrukwekkende wijze de Brugge-De Panne Classic in dramatische weersomstandigheden,...

🎥 Thomas De Gendt valt en krijgt nieuw wiel en medische zorgen… van Soudal Quick-Step!

De mecaniciens van Soudal Quick-Step hebben zich tijdens de vijfde etappe in de UAE...

Meer zoals dit

Deze 7 beginnersfouten moet je als wielrenner absoluut vermijden

Wielrennen is zonder enige twijfel de allerleukste sport ter wereld. Toch zijn er ook...

🎥 Proberen met je fietsgroepje? Maak een hand-voet-keten met elkaar! (eentje is de lul…)

Ben je het zat om steeds maar gewoon achter elkaar aan te rijden met...

Wielrennen als je ziek bent: is dit verstandig?

Ben je flink verkouden? Of heb je misschien wel koorts? Dan duik je waarschijnlijk...