HomeZelf in het zadelDiabetes Classic 2021 wordt Diabetes Challenge

Diabetes Classic 2021 wordt Diabetes Challenge

Dit jaar kan, omdat het vanwege de coronaregels nog niet toegestaan is, de Diabetes Classic niet op de normale manier doorgaan. Gelukkig heeft de organisatie een alternatief: de Diabetes Challenge. Er zijn verschillende afstanden, voor onder meer wielrenners en mountainbikers. De aftrap is op zondag 23 mei en men kan inschrijven tot 31 juli.

“Ja”, zegt Piet Verschoor, voorzitter van de werkgroep die de Classic organiseert. “Het gaat door. Maar niet als het evenement dat we kennen uit de voorgaande jaren. Nadat de Classic vorig jaar is afgelast vanwege corona, hebben we, omdat nog steeds geen evenementen mogen worden georganiseerd, gekozen van een uitvoering in de vorm van een Challenge. Die Challenge kan gereden en gewandeld worden van 23 mei tot en met 31 juli.”

Hoe werkt de Challenge?

“Mensen die deelnemen schrijven zich in op de website. Ze kunnen kiezen uit een wandeling van 5 of 10 km, een familietoertocht van 30 km, toertochten van 75 of 125 km en MTB-tochten van 40 of 75 km. Na de inschrijving ontvangen mensen per post de route van de rit (GPX) en verdere informatie. Vervolgens kan men vanaf 23 mei tot 31 juli deelnemen. De langere afstanden kunnen ook in delen gefietst worden.”

Wordt er ook rekening gehouden met corona?

“Kijk, alles is buiten. We verwachten dat alle deelnemers rekening houden met de regels die gelden. Omdat wandelaars en fietsers op elke plek in het parcours kunnen starten, zullen er nooit grote groepen mensen dicht bij elkaar zijn. We kunnen daarom eigenlijk wel zeggen dat de Diabetes Classic Challenge van dit jaar volkomen coronaproof is.”

Wordt er een grote deelname verwacht?

“Twee jaar terug waren we heel blij met de ruim achthonderd sportievelingen die deelnamen. Elk jaar groeien we. Maar dit jaar is het natuurlijk wel anders. We hopen dat veel mensen zien dat de tochten veilig zijn. Daarnaast horen we al wel in het veld, dat mensen er zin in hebben dat er eindelijk weer een rit wordt georganiseerd. En ik reken op de Smilde…”

Wat verwacht u van Smilde?

“De Diabetes Classic is van Smilde”, zegt Piet Verschoor. “De Classic is in Smilde geboren, wordt vanuit Smilde gewandeld en gefietst, veel sponsors komen uit de Smilde en bijna 100 vrijwilligers, meest uit de Smilde, werken vrijwillig mee. Ik geloof dat Smildegers daar ook best van doordrongen zijn. Ik hoop dat Smilde de Diabetes Classic Challenge van dit jaar omarmt en dat we volgend jaar met elkaar de 10e Diabetes Classic kunnen vieren.”

Meer info en inschrijven kan hier.

Beeld: Diabetes Classic – Erik Homan

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vingegaard: ‘Als Van Aert nog een tandje bijsteekt, kan hij zelf voor eindzege in de Tour gaan’

Over een maand vindt in Bilbao de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk...

Tadej Pogacar: ‘Als ik Evenepoel was, zou ik altijd de Tour rijden’

Tadej Pogacar liep een polsbreuk op bij een val tijdens Luik-Bastenaken-Luik, maar de Sloveen...

🎥 Puck Pieterse verlengt contract en viert het met superlange wheelie terwijl ze meer dan 250 watt rijdt

Puck Pieterse rijdt nog tot 2027 bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft. Dat...

Arkéa-Samsic gaat volgend jaar in zee met nieuwe sponsor en ondergaat naamswijziging

Arkéa-Samsic zal vanaf volgend seizoen Arkéa-B&B Hotels heten. De Franse formatie van manager Emmanuel...

Meer zoals dit

5 Handige tips voor beginnende mountainbikers

Wie het mountainbiken wil ontdekken zal gegarandeerd veel plezier beleven, maar moet er rekening...

5 Dingen die andere weggebruikers zouden moeten weten over wielrenners

Misschien kan dit - na de door het incident met oud-minister Sander Dekkers in alle hevigheid opgelaaide discussie - voor een beetje wederzijds respect zorgen...

Vaak last van zadelpijn? Dit kan je er tegen doen!

Zadelpijn is misschien wel het meest voorkomende en vervelendste kwaaltje, waar zowel prof- als...