Lokale slager spint garen bij opmerking Remco Evenepoel

De slager uit het geboortedorp van Remco Evenepoel komt om in de bestellingen. Hieronder lees je hoe dat zit...

remco evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Of Remco Evenepoel wist wie Johan de Muynck is, was de vraag woensdag bij de online persconferentie voorafgaande aan de Giro. De jonge Belg bleek z'n pappenheimers te kennen, want hij wist dat het de laatste Belg was die de Giro won, in 1978.

Maar Evenepoel voegde er nog iets aan toe. "Onze slager in Schepdaal heet trouwens Johan de Munck en hij heeft goed vlees. Dus als je een goede slager zoekt, moet je daar naartoe", grapte de renner van Deceuninck-QuickStep.

Nou, dat heeft Johan de Munck geweten... De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws sprak met hem. Vlamingen wilden wel eens wat van dat wondervlees proeven. "De bestellingen stroomden plots binnen. Iedereen wou weten wat Remco hier altijd als bestelling plaatst en of ze eens langs kunnen komen. Een volledige avond hebben we ons met niets anders kunnen bezighouden."

En nu, een paar dagen later is het nog steeds kassa voor De Munck. "Ongelooflijk wat een klein zinnetje in een interview teweeg kan brengen. We krijgen zelfs mails, whatsapp berichten en worden gecontacteerd via allerlei andere platforms", aldus de verbouwereerde slager, die Evenepoel zelf goed kent.

"Wij kennen Remco al jaren, want zijn familie is vaste klant bij ons, ze wonen hier op enkele honderden meters vandaan. Vroeger sprong hij vaak zelf eens binnen, maar door zijn drukke schema is dat uiteraard veel minder dan vroeger. Ik ben ook voorzitter van de voetbalclub waardoor ik hem daar ook heel vaak eens tegen het lijf liep."

O ja, wat Evenepoel dan bestelt als hij toch nog eens zelf komt? "Hij houdt van onze spaghetti en kipfilet", zegt De Munck. Je weet dus wat je moet bestellen bij Johan De Munck als je komende week hard wil fietsen...