Tom Dumoulin reageert zelf op comeback: 'Heb weer lol op de fiets, break was beste besluit dat ik kon nemen' 

Anderen hebben al veel gezegd over de terugkeer van Tom, maar nu spreekt de Limburger ook zelf.

tom dumoulin
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

De Nederlandse wielerliefhebber mag Amstel Gold Race-koersdirecteur Leo van Vliet dankbaar zijn. Die nodigde Tom Dumoulin namelijk uit als gast bij de wedstrijd en dat bleek net het zetje te zijn dat de Limburger nodig had om z'n comeback door te zetten, zo vertelt hij tegen de NOS.

"Daarvoor heb ik niet echt serieus getraind, maar het was leuk bij de Gold Race. Dat was wel hét moment. Het begon daar echt weer te kriebelen. Ik vond het heel gaaf om daar aanwezig te zijn en beseft weer hoe leuk ik de profwielrennerswereld vindt."

Een paar dagen later sprak Dumoulin met ploegmanager Richard Plugge en ontvouwde zijn plannen om deel te nemen aan de Olympische Spelen. "Als het mislukt, is dat maar zo, maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Een medaille zou fantastisch zijn, maar stel ik word achtste en ik heb een mooie tijd gehad, dan kan het ook goed zijn. Maar ik ga wel voor meer. Als ik niet het talent, de benen en de mentale kracht had om maximaal te presteren, was ik er niet aan begonnen."

Over de break zelf is de Limburger meer dan tevreden. "Het was het beste besluit dat ik kon nemen. Ik heb een fantastische tijd gehad. Ik heb de tuin omgespit, veel gewandeld en ben toen weer een beetje gaan fietsen. Ik heb lol op de fiets nu, ik vind het nog steeds heel leuk."

Wat hij na de Spelen gaat doen, weet hij nog niet. De planning loopt via de Ronde van Zwitserland, de NK's tijdrijden en op de weg naar de Spelen. "Misschien dat ik het straks toch weer als minder ervaar, dat het vlammetje misschien toch minder hard brandt, dan ik het nu voel", houdt Dumoulin alle opties open.