Sven Kramer in directie Jumbo-Visma na loopbaan

De schaatser klapt (snap je..) uit de school over z'n toekomst - en die ligt ook bij de wielerploeg.

sven kramer jos van emden
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

In het blad Bicycling gaat schaatser Sven Kramer in op z'n toekomst. De 35-jarige meervoudig olympisch kampioen is zelf nog actief op de Olympische Winterspelen van Peking om nóg een (gouden) medaille in de wacht te slepen, maar zal direct daarna toetreden tot de directie van Team Oranje, de overkoepelende organisatie waaronder de wieler- en schaatsploegen van Jumbo-Visma hangen.

Kramer wil er nog niet te diep op ingaan, maar het is de bedoeling dat hij samen met Richard Plugge, Jac Orie en Merijn Zeeman het beleid van de wieler- en schaatsploegen gaat uitzetten na februari 2022.

"Ik ga er nog niet te veel over zeggen. De komende tijd zal de verdere invulling nog doorgesproken moeten worden. Ik weet waar ik voor sta. Dat is dat de sportieve zaken voor honderd procent geregeld moeten zijn als je presteren wil en ik wil het managen onder de knie krijgen. Ik denk dat ik in het directieteam van toegevoegde waarde kan zijn."

Sven Kramer kan natuurlijk bogen op een prachtige schaatscarrière, maar een wieleravontuur was ook niet ver weg. Ook daar had hij talent voor. In 2004 werd hij tweede op het NK tijdrijden voor junioren achter ene Robert Gesink en 10 jaar later dacht hij er serieus over zich om te laten scholen tot prof.

"Ik heb natuurlijk wel nagedacht over een carrière als profrenner, maar het schaatsen ging eigenlijk zo goed en op zo’n hoog niveau dat daar de focus kwam liggen", zegt hij daarover.

Nieuws
  • Cor Vos