Gianni Vermeersch sprak met Jos van Emden: 'Hebben de zaak uitgeklaard'

Jos van Emden moest de Giro verlaten nadat hij in de vijftiende etappe hard ten val kwam. De renner van Jumbo-Visma brak vijf ribben en had een gekneusde rib. Tegen de Telegraaf wees bij Gianni Vermeersch aan als schuldige. Die vertelt op zijn beurt nu gesproken te hebben met Van Emden.

Gianni Vermeersch sprak met Jos van Emden: 'Hebben de zaak uitgeklaard'

Voor Van Emden eindigde de Giro zo in mineur. Inmiddels is hij, vijf gebroken ribben, een gekneusde long en meerdere schaafwonden rijker, overgeplaatst naar het ziekenhuis van Genk. Tegenover de Telegraaf vertelde hij dat de val werd veroorzaakt door Gianni Vermeersch.

"Gianni Vermeersch reed me gewoon van de fiets. Ik had hem eerder in de Giro al een paar keer aangesproken op z'n gevaarlijke rijgedrag. Voordat ik weer een beetje bij de pinken was, was hij al verdwenen. Hij zal niets aan de hand hebben gehad. Ik zou het wel waarderen als hij nog een berichtje zou hebben gestuurd om te vragen hoe het met me gaat, omdat hij dondersgoed weet dat hij de veroorzaker was van die valpartij."

Reactie Vermeersch

Inmiddels heeft Vermeersch gereageerd op het incident. De Belg ging zelf ook onderuit en baalt van het voorval. "Door een slinger- en rembeweging ontstond op links een kleine opstopping. Ik werd daarbij zelf aangereden en over mijn stuur gekatapulteerd. Een ploegmaat van Jos vermoedde dat ik aan het achterwiel van de renner voor mij was blijven haperen, maar dat was honderd procent zeker niet het geval", vertelt de renner van Alpecin-Fenix aan WielerFlits.

Vermeersch vertelt voorts nog dat hij de dag erop met George Bennett, ploeggenoot van Van Emden heeft gepraat en via Bennett zijn beterschapswensen wilde doorgeven. Op de rustdag heeft hij vervolgens Van Emden gebeld en een goed gesprek gevoerd.

"Dit was een valpartij waarbij, zoals bij zovele, niet echt iemand specifiek met de vinger gewezen kan worden. Jammer genoeg waren er ook geen helikopterbeelden die de val registreerden. Die hadden duidelijkheid kunnen brengen."