Wout van Aert: 'Veruit de minste van de ploeg op hoogtestage' 

Z'n kilometers maakt-ie wel, maar er moet nog wel het een en ander aan de conditie gebeuren.

wout van aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert is na z'n blindedarmoperatie na een ontsteking daaraan weer volop in training (zie artikel onder), maar hij is nog allesbehalve in de conditie waar hij in wil zijn, zo vertelt hij tegen de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. De Belg kampt naar eigen zeggen met een trainingsachterstand en dat merkt op hoogtestage in met de ploeg in de Sierra Nevada.

"We zitten met de volledige Tour-ploeg op de Sierra Nevada en ik ben veruit de minste. In principe kan ik via training en hoogtestages een goed vormpeil halen, maar het niveau dat ik kan halen is nog onzeker."

De alleskunner van Jumbo-Visma zou eigenlijk de Dauphiné rijden, maar de blindedarmontsteking gooide roet in het eten. Hij sloot later aan bij het trainingskamp en zal langer op hoogte blijven trainen. "Het idee was om via de Dauphiné vanaf de eerste Tour-week meteen goed te zijn. Die eerste week bestaat uit lastige sprintritten en een tijdrit, wat mij zeer goed ligt. Ik had een doel gemaakt van de gele trui in die eerste week, maar vrees nu dat dat niet langer realistisch is. Ik moet geduld hebben."

Of hij überhaupt met een koersdag in de benen naar de Tour trekt, is nog maar te bezien, want ook het Belgisch kampioenschap tijdrijden en de wegrit staan op de tocht. "Dat wordt een lastminutebeslissing. Mocht ik het BK Tijdrijden op 16 juni rijden, scheelt dat vijf dagen van mijn hoogtestage. Terwijl ik die trainingsuren en prikkels echt nodig heb. Begin juni beslissen we welk scenario het beste is. Als alles goed gaat, probeer ik op 20 juni het BK op de weg te rijden. Dan heb ik in ieder geval nog één koersdag in de benen voor de Tour."