Lotte Kopecky verruilt Liv Racing voor SD Worx

Een opvallende transfer in het damespeloton. Belgisch kampioene en kopvrouw van Liv Racing vertrekt aan het eind van dit jaar bij Liv Racing. Ze tekent een contract bij SD Worx. Ze tekent een contract voor drie seizoenen.

Lotte Kopecky verruilt Liv Racing voor SD Worx

"Het is een enorme uitdaging voor me, om bij het team te gaan rijden dat bijna alle wedstrijden domineert", zegt de 25-jarige Kopecky. "Maar wanneer het beste team in de wereld je vraagt om bij ze te rijden, dan voel je je uiteraard vereerd."

"Dit seizoen heb ik al een erg goed gevoel bij Liv Racing, maar ik moet ook naar mijn toekomst kijken. Ik weet dat ik bij SD Worx altijd omringd ben door een sterk team. Wat me aan die ploeg aanstaat, is dat ze altijd aanvallen. En ze starten de koers niet altijd met een vast plan, maar passen hun tactiek vaak aan aan hoe de wedstrijd verloopt."

SD Worx is een Belgisch bedrijf en dat staat haar ook aan. "Uiteraard is het fijn dat dit internationale team een Belgisch tintje heeft. De eerste gesprekken met sportief directeur Danny Stam voelden goed aan. Ik hoop dat ik stappen kan gaan zetten de komende jaren."

Stam is op zijn beurt ook verheugd met de komst van Kopecky. "Je kan zien dat Lotte de afgelopen jaren stappen heeft gezet", zegt hij. "Dit voorjaar maakte ze grote indruk op me in de Strade Bianche, waar ze alleen maar verloor door een lekke band op een slecht moment. Ik denk dat ze zich in ons team nog verder kan ontwikkelen. Met Chantal Blaak, Amy Pieters, Demi Vollering en nu Lotte hebben we een sterk blok voor de klassiekers."

Vrouwen
  • Cor Vos