Zonneveld over Froome: 'Roept al anderhalf jaar dat hij op schema ligt om zijn 5e Tour te winnen'

Thijs Zonneveld is niet mals over Froome, maar leeft ook mee met de viervoudig Tourwinnaar...

froome
  • Chris Froome Chris Froome

Thijs Zonneveld was te gast in de Sporza-podcast De Tribune en heeft het daarin met zijn Vlaamse metgezellen naast Egan Bernal en hoe die zich verhoudt tot Pogacar en Roglic over Chris Froome. De columnist/journalist heeft een paar harde noten te kraken over de Brit.

Maar om positief te beginnen heeft Zonneveld ook bewondering voor de viervoudig Tourwinnaar. "Qua erelijst is Froome een geweldige renner en hij heeft een enorm harde kop. Dat heeft hij in het verleden al bewezen door de Giro in 2018 op zijn kop te zetten."

Maar zo'n wederopstanding ziet hij in de Tour niet gebeuren. Volgens Zonneveld geeft ook de Dauphiné daar geen enkele aanleiding toe. "Ik had in de tweede etappe een beetje medelijden met hem. Ik vond het een beetje zielig." Froome kwam in die etappe, toch niet meteen een bergetappe, op aanzienlijke achterstand van winnaar Lukas Pöstlberger over de streep.

Dat werd er gisteren niet beter op toen de Brit bij de tijdrit werd ingehaald door de later gestarte Nils Pollitt. "Het wordt nu wel een beetje potsierlijk. Hij roept al anderhalf jaar dat hij op schema ligt om zijn vijfde Tour te winnen. Maar dat is onzin. Ik vraag me echt af of hij wel zal starten in de Tour. Ik denk eerder niet dan wel."

Mocht hij toch starten, dan verwacht Zonneveld er niet veel van. "Froome kan in de Tour straks geen etappe winnen of in de top 20 eindigen van het klassement. Ze zullen zich bij Israel Start-Up Nation wel achter de oren gekrabd hebben. Froome is de duurste renner van het peloton. Hij verdient 5,5 miljoen euro per jaar. Met dat geld had je toch wat leukers kunnen doen dan een renner kopen die nu niet meer is dan pelotonvulling."